Facebook, ‘Downvote’ butonunu test ediyor!

1
254 Okunma

Facebook, kötü yorumları aşağıya çekmek için ”Downvote” isimli yeni bir güncelleme test ediyor.

Facebook, iyileştirme çalışmaları yapmaya devam ediyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre, kötü yorumların aşağılarda kalması için ”Downvote” butonunu getiriyor.

Facebook yetkilisinin açıklamasına göre, bu yeniliğin kişilerin uygunsuz bir yorum gördüklerinde bunu downvote butonu ile hem aşağıya çekebilmeleri hem de Facebook’a bunun uygunsuz bir yorum olduğu sinyalini göndermelerini sağlamak için getirileceğini söyledi. Böylelikle Facebook, bu tarz olaylara karşı daha etkin bir rol oynayabilecek.

Açıklama devamında şu sözler söylendi: ”Biz dislike(beğenmedi) butonunu test etmiyoruz. Biz, kullanıcıların uygunsuz yorumlar için bizlere geri dönüş sağlayabilecekleri ve bizlere sinyal gönderebilecekleri bir yenilik için çalışmalar yapıyoruz ve bu yenilik şimdilik Amerika içerisindeki kullanıcılar için sunulacak.”

Downvote butonu ile yorumun neden uygunsuz olduğu açıklanabilecek

Downvote butonu, sadece uygunsuz yorumu aşağı çekerek gizlenmesini sağlamakla kalmıyor aynı zamanda bu butona bastıktan sonra kullanıcılara ”Saldırgan”, ”Konuyla alakasız”, ”Çarpıtılmış” gibi seçenekler sunarak yorumun neden uygunsuz olduğunun bildirilmesine de olanak sağlıyor.

Bu yeni özelliğin yakın zamanda daha çok bölgede kullanılacağına ya da test aşamasından çıkacağına dair bir bilgi henüz bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz