Türkiye Tek Yürek Oldu! İşte Toplanan Bağış Miktarı!

0
273 Okunma

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem sonrası yaraları sarmak için el ele verdik. İlk günden beri insani yardımlar, arama kurtarma çalışmaları, barınma yardımları gibi birçok yardıma tanıklık ettik. Sizlerle de markaların yaptığı bağışların listesini de paylaşmıştık. Ama dün tüm Türkiye’de gönüller bir oldu. İnsanlar depremzedelere yardımda bulunmak için büyük küçük demeden elini cebine atıp, bağışta bulundu.

Türk bayrağı enkazda bile yere düşürülmedi - TOURISMJOURNAL

Ortak Canlı Yayında Ne Kadar Bağış Toplandı?

“Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını”, yurt içi ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla gerçekleşti. Program dahilinde birçok ünlü kişilik yayında bağışların sesi oldu. Kimisi kumbarasından arttırdığı parayı, kimisi hayali olan hac parasını kimisi ise kazandığı bir aylık maaşı bağışladı. Bu sayede 7 saat süren ortak yayın sonucu, 115,1 milyar lira depremzedelere umut oldu.

Gece boyunca programa Cumhurbaşkanı, BM genel başkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Arnavutluk, Ermeni Patrikhanesi, siyasiler, CEO‘lar olmak üzere daha birçok saygıdeğer insan dahil oldu.

TürkiyeTekYürek Canlı Yayını - Tüm TV Kanalları Ortak Yayın - YouTube

Yanlış Bağış Yapan Vatandaş Gündem Oldu!

Mustafa Karataş’ın telefonuna bağlanan Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras 50 milyar lira bağışlayacağını söyledi. Bunun üzerine stüdyo bu büyük rakam üzerine hayretler içerisinde kaldı. Fakat dakikalar sonra gelen bir başka arama ile durumlar değişti.

Hamit bey, bağışladığı 50 milyar liranın eski Türk lirası ile yaptığını söyledi. Aslında net rakamın da 50 bin TL olduğunu belirtti. Sosyal medyada gündem olan Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Bey’in telefonları ise hiç susmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yayına Bağlandı

Cumhurbaşkanı ortak yayında ilk günlerdeki eksiklik ve aksaklıkların kısa sürede önemli ölçüde giderildiğini söyledi ve  şunları ekledi:

250 bin görevlimizin ve topyekun milletimizin gayretleriyle çalışmalar hızlandırılmıştır. Asrın felaketini birlikte omuzladığımız, kamu personeliyle, sivil toplum mensubuyla, gönüllüsüyle herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hem arama kurtarma faaliyetleri hem bugünkü yardım kampanyası hem de taziye ve geçmiş olsun mesajlarıyla yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Önce arama kurtarma çalışmalarını tamamlayacak, enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacak, bununla birlikte iaşe ve ibate hizmetlerini hiç kimsenin mağduriyetine meydan vermeyecek şekilde yürüteceğiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz