Twitter 2 önemli yeniliğe hazırlanıyor!

0
130 Okunma
twitter

Karakter limiti Twitter, gündemi ve sosyal hayatı takip etmenin en kısa yolu. Fotoğraflar ve akıp giden videolara nazaran okumayı seven kesime hitap eden bu platform şimdi iki yeni özellik için hazırlığa başladı. İşte detaylar.

WhatsApp Durum özelliğine yeni bir detay ekledi!

Twitter bot hesapları engelleyecek

Bir süredir Elon Musk ile aynı cümlede geçen Twitter artık bu konuyu geride bıraktı. Satın alma işleminden vazgeçen Musk için yasal süreç işlemeye devam ediyor. Tüm bu olaylar yaşanırken Twitter özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Ortaya çıkan bilgilere göre platform bu kez bot hesaplar ile mücadeleye hazırlanıyor. Twitter’da bolca bulunana bu hesapları ne yazık ki engellemek imkansız. Şirket bu hesapların açılmasına engel olacak yeni bir yöntem geliştiriyor olabilir. İddiaya göre ilerleyen zamanlarda “Onaylı Telefon Numarası” özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde hangi hesapların bot olduğu ortaya çıkacak. Yeni onay ibaresi sadece onaylanmış telefon numaralarına verilecek. Eğer onay simgesi yoksa hesabın bot olduğu ortaya çıkacak. Şimdilik geliştirme aşamasında olan özellik hakkında henüz detaylı bilgi yer almıyor.

Twitter, içeriklere görüntüleme sayısı ekleyecek

Platformun bir diğer çalışması da tweetlerin kaç kişiye ulaştığını gösteren görüntüleme sayısı ile ilgili. Bu detay aslında attığınız herhangi bir tweetin altında yer alıyor. Fakat yeni geliştirilen sistem ile bu detaylar daha açık olacak. Özelliğin bu detayları herkese mi yoksa yalnızca hesap sahibine mi göstereceği henüz netlik kazanmadı.

Twitter’da çalışmalar elbette bununla bitmiyor. Rahatsız edici yorumları gizleme, tweet düzenleme gibi özelliklerin geliştirme süreçleri de devam ediyor. Kullanıcılara sunulan yeni özellikleri sayfamızdan takip edebilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz