Twitter’da en çok kullanılan emoji belli oldu

0
258 Okunma

Emojiler günlük hayatta sıklıkla kullanılan simgelerdir. Basit bir şekil olarak tasarlanan bu simgeler, günümüzün vazgeçilmez ögelerinden biri olmuşlardır. Açıklanan son bilgilere göre Twitter’da en çok kullanılan emoji el değiştirdi. İşte Twitter’da en çok kullanılan o emoji:

En çok kullanılan emoji: Ağlayan yüz

Emojipedia tarafından yapılan paylaşımda kullanıcıların aydan aya emojilere nasıl bir eğilim gösterdiğini gözler önüne seriliyor. Bu ay yapılan araştırmanın ardından çıkan sonuçlara göre Twitter’da en çok kullanılan emoji ağlayan yüz (?) oldu. Grafiğe bakıldığında Twitter‘da daha önce gülmekten gözünden yaş gelen emoji(?) 2018 yılından 2020 yılına kadar en çok kullanılan emoji iken 2020 yılında ağlayan emoji en çok kullanılan olmayı başardı.

Ağlayan yüz emojisi kullanımının özellikle 2020 yılında artış göstermesinin sebebi olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un neden olduğu sokağa çıkma yasaklarının olduğu düşünülüyor. Bu düşünceyi sokağa çıkma yasaklarının başladığı Mart ayında atılan 48.89 milyon tweet’te ağlayan yüz emojisi kullanılması destekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz