Twitter da Holokost inkarını yasakladı!

0
243 Okunma
twitter holokost, twitter politika,

Facebook, daha önce Holokost inkarı paylaşımlarını yasaklayan bir politika değişikliği yapmıştı. Şimdi de Twitter politikayı takip etti ancak platform üzerinde direkt böyle bir politika değişikliği yapmadı. Twitter’da Holokost gibi herhangi bir şiddet olayını “reddetme veya azaltma girişimleri ” kaldırılacak. 

Twitter da Facebook ‘u takip etti ve Holokost inkarlarını yasakladı

Geçtiğimiz hafta Facebook, Holokost (yahudi soykırımı) inkarı şeklindeki paylaşımları yasakladığını duyurdu. Bu yasak ile gerekeni yapan şirketin ardından Twitter’dan da benzer bir hamle geldi. En büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan platform üzerinde direkt Holokost için olmasa da artık şiddet olaylarını reddeden ve savunan paylaşımlar reddedilecek.

twitter holokost, twitter politika,

Twitter’ın yeni nefret dolu davranış politikasıyla ilgili Bloomberg’e konuşan bir sözcü özellikle, “ Yahudi düşmanlığını şiddetle kınıyoruz ve nefret dolu davranışların hizmetimizde kesinlikle yeri yoktur. Ayrıca güçlü bir politikaya sahibiz ve Holokost dahil tarihsel şiddet ve soykırımı yücelten veya öven içeriklere karşı harekete geçiyoruz. ” dedi.

Twitter yaptığı duyuruda yeni politikasının gerekçesini şu şekilde açıklıyor, “Twitter’ın misyonu, herkese fikir ve bilgi oluşturma, paylaşma gücü vermek ve fikir ve inançlarını engelsiz bir şekilde ifade etmektir. Araştırmalar, bazı insan gruplarının orantısız bir şekilde çevrimiçi istismarla hedeflendiğini göstermiştir. Bunlar; kadınlar, beyaz olmayan insanlar, lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, queer, interseks, aseksüel bireyler, marjinalleştirilmiş ve tarihsel olarak yeterince temsil edilmeyen topluluklar. Nefretle, önyargı veya hoşgörüsüzlükten kaynaklanan istismarla, özellikle de tarihsel olarak marjinalleştirilmiş olanların sesini susturmaya çalışan istismarla mücadele etmeye kararlıyız. Bu nedenle, korunan kategoriye dayalı olarak istismara uğrayan bireyleri hedef alan davranışları yasaklıyoruz.”

Facebook gibi direkt Holokost odaklı bir politika olmasa da içeriğinde Holokost’a da değinen Twitter sözde Ermeni soykırımıyla ilgili konulara ise değinmedi.

Apple’ın dün tanıttığı HomePod Mini özellikleri ve fiyatı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz