Twitter ifade özgürlüğü konusunda endişeli

0
93 Okunma
birdwatch

Hindistan’da yaşanan olaylar sonrasında geçtiğimiz günlerde Hindistan Twitter ofislerine baskın düzenlendi. Çalışanlarının ifade özgürlükleri konusundan endişe duyan platform, yaptıkları açıklama ile olaya tepki verdi.

Twitter sözcüsü: “İfade özgürlüğüne yönelik potansiyel tehditlerinden endişe duyuyoruz.”

twitter-da-artik-tweetlere-kimlerin-yanit-verecegini-belirleyebilecegiz-1

İktidar partisinin tweetlerini manipüle etmesi üzerine tepki toplayan Twitter’ın iki ofisine de baskın düzenlendi. Hükümet, Twitter’ı dijital içerik kuralları nedeniyle yasalara uyması konusunda ikaz etti. Olaylın üstünden zaman geçmesinin ardından Twitter BBC’ye bir demeç verdi. Söz konusu demeçte Twitter Sözcüsü ifadelere yer verdi;

“Şu anda Hindistan’daki çalışanlarımızla ilgili son olaylardan ve hizmet ettiğimiz kişilerin ifade özgürlüğüne yönelik potansiyel tehditlerinden endişe duyuyoruz.”

İfadelere ek olarak konuya ilişkin tepkisini koyan Twitter sözcüsü; bu durumun yıldırma taktiği olduğunu ve yeni bilişim teknolojileri kurallarının temel unsurlarına aykırı olduğunu ifade etti. İddialar karşısında yanıtsız kalmayan Delhi Polis Teşkilatı; amacının şikayetler sebebi ile genel müdürlüğe bildirimde bulunmak olduğunu savundu. Ayrıca konu ile ilgili hükümet; “Twitter’ın ülke yasalarına uyması ve gizli saklı ilişkilerden uzak durması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Şubat ayında sunulan önerge gereği artık ülkede beş milyondan fazla kullanıcıya sahip platformlar için bir uyum görevlisi, bir iletişim görevlisi ve bir yerleşik şikayet görevlisi ataması zorunlu hale geldi. Bu kapsam da Twitter, Facebook ve WhatsApp gibi platformlara üç aylık süre tanımlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz