Twitter ile Threads arasındaki farklar neler?

0
919 Okunma

Meta‘nın Twitter’ın rakibi olarak kullanıma sunduğu Threads platformu ilgi görmeye devam ediyor. Peki Twitter ile Threads arasındaki farklar neler? Bugün iki popüler uygulama arasındaki farkları listeledik.

Twitter ve Threads arasındaki farklar!

  • Reklam

Şu anda Twitter uygulamasında ana sayfada tweetlerin altında reklamlar görülebiliyor. Reklamları kaldırmak için ise Twitter Blue aboneliğine sahip olmanız gerekiyor. Threads uygulamasında ise reklam gösterimi yapılmıyor.

twitter ile threads arasındaki farklar

  • Karakter sınırı

İki popüler uygulama arasındaki önemli farklardan biri de karakter sınırı. Twitter’da Blue abonesi değilseniz maksimum 280 karakter yazabiliyorsunuz. Threads uygulamasında ise tüm kullanıcılara maksimum 500 karakter sınırı uygulanıyor.

  • Mesajlaşma 

Bu özellik şu anda Twitter’da kullanılabiliyor. Sosyal medya uygulamalarının vazgeçilmez özelliği mesajlaşma, Threads uygulamasında şu an bulunmuyor.

  • Video sınırı 

Twitter uygulaması kullanıcılarının maksimum 2 dakika 20 saniye uzunluğunda video paylaşmalarına izin veriyor. Twitter Blue aboneleri ise en fazla 2GB dosya boyutunda olmak üzere 60 dakika uzunluğunda video paylaşımları yapabiliyorlar. Threads uygulamasında ise kullanıcılara maksimum 5 dakikalık video paylaşımı imkanı sunuluyor.

  • Keşfet

Twitter uygulamasında ana sayfada Senin için ve Takip edilenler şeklinde iki adet sekme görülüyor. Meta’nın yeni uygulaması Threads’da ise keşfet işlevi gören ayrı bir sayfa yok.

  • Veriler

Twitter uygulaması kullanıcıların konum, arama ve gözatma geçmişi, kullanım verileri gibi önemli bilgileri saklıyor. Threads uygulamasında ise sağlık ve spordan etnik kökeni ve cinsel yönelimi temsil eden hassas bilgilere, arama geçmişinden kesin konuma kadar önemli verileri saklıyor.

Peki siz iki uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu anda telefonunuzda hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz