Twitter, kullanıcıların hesabın askıya alınmasına itiraz etmesine izin verecek

0
103 Okunma

Elon Musk, Ekim ayında Twitter CEO’su rolünü üstlenip firmayı satın aldığından beri, mikroblog hizmeti birçok değişiklik gördü. En son gelişmede, 1 Şubat’tan itibaren Twitter kullanıcıları, hesap yasaklamalarına itiraz edebilecek ve medya platformunun restorasyonu için yeni kriterlere göre değerlendirilebilecek. Bu duyuru Cuma günü Twitter tarafından yapıldı.

Twitter hesaplarının askıya alınması için yeni kriterler nelerdir? 

Elon Musk’ın şirketi Ekim ayında satın almasının ardından gelen yeni kriterler kapsamında, Twitter hesapları yalnızca platform politikalarının ciddi veya devam eden ve tekrarlayan ihlalleri durumunda askıya alınacak. Yeni yönergelere göre, Twitter hesapları yalnızca platform politikalarının ciddi veya sürekli olarak ihlal edilmesi durumunda sonlandırılacaktır. 

twitter-kullanicilarin-hesabin-askiya-alinmasina-itiraz-etmesine-izin-verecek-1

Şiddetli politika ihlalleri, diğer şeylerin yanı sıra, yasa dışı içerik veya davranışa katılmayı, tehdit veya zarar veya şiddete teşvik etmeyi ve diğer kullanıcıları hedef alarak taciz etmeyi içerir. Twitter, hesapları askıya almak yerine artık daha az sert önlemler alacağını söyledi. Bu daha az ciddi önlemler, şirket düzenlemelerine aykırı olan tweet’lerin hedef kitlesinin kısıtlanmasını veya kullanıcıların hesabı tekrar kullanmadan önce tweet’leri silmelerini zorunlu tutmayı içerir.

Musk, Aralık ayında çok sayıda gazetecinin hesabını yasakladığı için eleştirilmişti. CNN’den Donie O’Sullivan, New York Times’tan Ryan Mac ve Washington Post’tan Drew Harwell gibi teknoloji muhabirlerinin hesapları, kuruluşun yeni konum paylaşma politikasını çiğnedikleri iddiasıyla askıya alındı. Hesaplar daha sonra Musk tarafından geri yüklendi.

Elon Musk, yer imi dahil olmak üzere mikroblog ağına gelen bazı iyileştirmeleri bu ayın başlarında duyurdu. Twitter’da zaten bir tweet’e yer işareti koyabileceğiniz bir işlev var. Bununla birlikte, yıllık Twitter Blue üyelik planlarını açıkladığından beri mikroblog platformu, Twitter uygulamasının hem Android hem de iOS sürümlerinde yer imi seçeneklerinin bulunduğu yeri ayarlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz