Twitter, reklamsız bir abonelik planı üzerinde çalışıyor

0
79 Okunma

CEO Elon Musk’tan Cumartesi günü yapılan bir tweet’e göre, daha da pahalı bir Twitter Blue abonelik katmanı önümüze çıkabilir.(Yeni bir pencerede açılır). Musk, kendisinin ve zaten zayıf olan operasyon ekibinin, Twitter Blue kullanıcıları için “sıfır reklama” izin veren “daha yüksek fiyatlı” bir abonelik sunma planları üzerinde çalıştıklarını iddia ediyor.

Musk teklifi Cumartesi günü duyurdu

Duyuru, sosyal ağın Ekim ayında Musk tarafından devralınmasından bu yana büyük ekonomik belirsizlikle karşı karşıya kalmasıyla birlikte geldi. “Twitter’da reklamlar çok sık ve çok büyük. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atıyor, ”Musk Cumartesi günü Twitter hesabına bir gönderi paylaştı. Ve onu seçenler için “sıfır reklama izin veren daha yüksek fiyatlı bir abonelik olacak” diye ekledi Musk.

Bu, Aralık ayı ortasında ücretli abonelik hizmetini başlatmadan önce şimdiye kadar gelir elde etmek için hedefli reklamcılığa güvenen Twitter’ın iş modelinde radikal bir değişiklik olacaktır.

Ancak Musk, şirketin 7.500 kişilik işgücünün yaklaşık yarısını geçen yılın sonlarında işten çıkardıktan sonra son zamanlarda Twitter için bir soru işareti haline geldi. Bu hareket, şirketin içerik denetimini gerçekleştirmek ve hükümetleri ve reklamcıları ürkütmek için yeterli personele sahip olmadığı yönünde endişelere yol açtı.

twitter-reklamsiz-bir-abonelik-plani-uzerinde-calisiyor-1

Musk, stratejisinin gelir oluştururken maliyetleri büyük ölçüde azaltmak olduğunu ve kullanıcılara bir ücret karşılığında aranan mavi doğrulama onay işaretini veren Twitter Blue adlı yeni bir abonelik hizmetinin bu hedefe ulaşmaya yardımcı olacağını söyledi. Şirketin web sitesindeki bir sayfaya göre, hizmet ABD’de ayda 11 ABD dolarına mal oluyor ve Apple’ın IOS ve Google’ın Android mobil işletim sistemlerinde mevcut.

Web abonelikleri ayrıca ayda 8 ABD Doları veya indirimli olarak yılda 84 ABD Doları karşılığında mevcuttur. Twitter Blue şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya ve Japonya’da kullanılabilmektedir.

Musk liderliğindeki Twitter, toplu işten çıkarmalar, yasaklanan hesapların iadesi ve Güney Afrika doğumlu milyarderi eleştiren gazetecilerin askıya alınmasıyla kaosla parçalandı.

Musk’ın devralınması ayrıca ırkçı veya nefret dolu tweet’lerde bir artış gördü, düzenleyiciler tarafından incelemeye alındı ​​ve Twitter’ın ana gelir kaynağı olan büyük reklamcıları kovaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz