Twitter, tüm üçüncü taraf uygulamalarını resmi olarak yasakladı

0
85 Okunma

Twitter , uygulamaların kendi platformuna erişimini engelledikten neredeyse bir hafta sonra, üçüncü taraf istemcileri yasaklamak için “Geliştirici Sözleşmesini” sessizce güncelledi.

Twitter, üçüncü taraf uygulamalarını yeni geliştirici kurallarıyla resmen yasakladı

Yeni kurallar, kullanıcıların Twitter’ın uygulama programlama arayüzünü (API) veya içeriğini ” Twitter Uygulamalarının yerine veya benzer bir hizmet veya ürün oluşturmak veya oluşturmaya çalışmak” için kullanamayacaklarını belirtti . Perşembe gününden itibaren yeni kurallar yürürlüğe girdi.

Platform ayrıca ” Twitter Uygulamaları”nı, https://twitter.com ve Twitter’ın mobil uygulamaları aracılığıyla sunulanlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere şirketin “tüketiciye yönelik ürünleri, hizmetleri, uygulamaları, web siteleri, web sayfaları, platformları ve diğer teklifleri” olarak tanımladı. “

twitter-tum-ucuncu-taraf-uygulamalarini-resmi-olarak-yasakladi-1

Kural güncellemesi, Twitter’ın 12 Ocak’tan itibaren Tweetbot ve Twitterific dahil olmak üzere birçok popüler üçüncü taraf Twitter uygulamasını kırmasının ardından geldi. Raporda, o sırada üçüncü taraf uygulamalarının geliştiricileri, şirketten neler olup bittiğine dair hiçbir bilgi almadıklarını iddia ettiler.

Salı günü mikro blog platformu, “Twitter uzun süredir devam eden API kurallarını uyguluyor. Bu, bazı uygulamaların çalışmamasına neden olabilir” demişti. Bu arada, Twitter CEO’su Elon Musk geçen hafta Twitter’ın “açık kaynak” algoritmasının, birkaç kişinin üçüncü taraf Twitter uygulamalarını kullanamaması ve akışları kaydetme ve akışlara erişme sorunları yaşaması nedeniyle önümüzdeki ay açıklanacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz