Popüler yayın uygulaması Twitch yeni güvenlik güncellemesini yayınladı

0
241 Okunma

Geçtiğimiz hafta Rus yayıncıların yayın yapmasını engelleyen popüler yayın uygulaması Twitch yeni güvenlik güncellemesini duyurdu. Raporlama araçlarının da aktif hale geleceği güncellemenin detayları hem yayıncıları hem de seyircileri ilgilendiriyor.

Twitch iki yeni özelliği ile kullanıcı deneyimini arttıracak

Twitch yeni güvenlik güncellemesinde raporları aktif hale getirdi

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Twitch, yayıncıların ve izleyicilerin içerik bildirme sürecini basitleştirerek geliştirilmiş raporlama araçlarını yavaşça kullanıma sunacak. Yeni güncelleme, kullanıcıların raporlarının belirli nedenini bulabilmeleri için bir arama işlevi ve işaretlenen içerik türü için bir menü gelecek.

Raporlama sistemi ilk olarak Web sistemine geldikten sonra mobilde de ilerleyen süreçte geleceği belirtildi. Twitch, daha iyi raporlama özelliklerine ek olarak, itiraz sürecine daha fazla şeffaflık sunan yeni bir itiraz portalı da ekliyor. Geçmişte, bir yasaklama veya askıya alma kararına itiraz etmek için, bir yayıncı itirazda bulunur, makbuzu kabul eden otomatik bir yanıt alır ve ardından itirazı kabul eden veya reddeden bir yanıt beklerdi. Kullanıcılar, yavaşlığı ve itirazların neden reddedildiği konusunda belirgin bir açıklama olmaması nedeniyle süreçten şikayet etti.

Twitch yaptığı resmi açıklamada “Tüm bunlar bugün appeals.twitch.tv’da bulunan yeni temyiz portalımızın lansmanı ile değişiyor. Bizim sonumuzda, uzmanlarımızın itirazları daha hızlı gözden geçirmelerine yardımcı olacak bazı teknik güncellemeler içerir. Sizin haline getirdiğinizde, iki ana şey yaparak süreci basitleştirir:
1. Temyize uygun olan yaptırımlar hakkında görünürlük sağlar.
2. Devam eden ve önceki taleplerin durumunu ve sonucunu sırasıyla gösterir.” dedi.

Geçtiğimiz yıl yayıncıların gerçekleştirdiği boykot ve sosyal medya kampanyalarından sonra Twitch güvenlik ve emniyet araçlarını yavaşça güçlendirdi. Geçen Eylül ayında Twitch, yayıncıların yalnızca doğrulanmış telefon numaralarına sahip hesapların sohbete katılmasına izin vererek sohbetlerini nefret dolu bot spam’leriyle dolup taşmaktan korumalarına izin veren bir telefon doğrulama ayarını aktif hale getirdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz