Vale parkında yeni dönem!

0
199 Okunma

Bu yaz itibariyle havaalanlarında yeni bir dönem başlıyor. Bir bir grup robotun işe başlayacağı Londra Gatwick Havaalanı’nda araç parkları daha verimli hale getirilecek. Araç park etme işini sürücüden devralarak yapan robotlar kalabalık havaalanı otoparklarında boş alanları maksimize etmeye çalışacak. Yeni nesil vale park sistemi olarak adlandırabileceğimiz uygulama başarılı olursa diğer kalabalık havaalanlarında da Stanley Robotics robotları boy gösterecek.

Şirketin Stan ismin verdiği robotlar kapıların açılmasına gereken kalmadan araçları park edebildiği için otoparkların üçte birinden daha fazla yer açabileceğine inanılıyor. Yeni nesil vale park sistemi olan Forklift benzeri özelliklere sahip robot, uygun noktadan aracı alıyor ve uygun yere park etmek için götürüyor. Bu sırada sürücünün herhangi bir müdahalede bulunmasına gerek yok.

En az üç ay denenmesi gereken robotlar ağustos ayında faaliyete başlayacak. 270 robot Londra Gatwick Havaalanı’nı daha verimli hale getirecek mi? İlerleyen zamanda bu sistem yayılacak mı? Bekleyip göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz