Verimliliğinizi arttıracak günlük rutinler!

0
96 Okunma

Gündelik hayatta çok fazla enerji harcarız. Bazen farkında olmadan tüm enerjiyi bitiririz ve verimlilik düşer. Bir süre sonra ise yapmamız gereken işler birer yük haline gelebilir. Böyle bir durum yaşamamak için belirli basit rutinler uygulayabiliriz. Peki nasıl?

Günlük rutin önerileri!

  • Kesinlikle ertelemeyin. Sabah alarmı dakika dakika kurmak ve çaldığında ertelemek yerine ilk çaldığı anda uyanmayı deneyin. Eğer uyanmakta zorluk çekiyorsanız akşam erken bir saatte uyumayı deneyin. Bir süre sonra bu uyuma ve uyanma saatleri rutininiz haline gelecektir.

  • Uzmanların dediği gibi kahvaltı günün en önemli öğünü. Kahvaltı yapmak güne zinde ve mutlu başlamanızı sağlayacaktır.
  • Günü planlamayı unutmayın. Mutlaka bir ajanda hazırlayın ve derslerinizi, projelerinizi veya gün boyu ne yapacaksanız hepsini not alın ve belirlediğiniz saatlerde yapmaya çalışın. Günü planlamak bir süre sonra farklı hobiler edinmenize de yardımcı olacaktır.

  • Yeni hobiler edinin. Mesleğinizden veya okuduğunuz bölümden farklı hobiler edinmek kısa süreliğine de olsa bulunduğunuz ortamdan uzaklaşma imkanı sağlayacaktır.
  • Gün içerisinde mutlaka sevdiğiniz bir şeyi rutin haline getirin. Bu sevdiğiniz bir diziyi veya çizgi filmi izlemek olabilir.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz