Android 14 ile kendi duvar kağıtlarınızı kolayca yaratabileceksiniz!

0
163 Okunma
duvar kağıdı

Google etkinliğiyle birlikte, Android işletim sisteminin son sürümü olan Android 14’ün halka açık sürümü de duyuruldu. Öne çıkan yenilikler arasında ise kullanıcıların kendi yapay zeka duvar kağıtlarını oluşturabileceği bir özellik bulunuyor.

duvar kağıdı

Mayıs ayında gerçekleşen I/O geliştirici etkinliğinde ilk defa gösterilen bu özellik, metinden görüntüye difüzyon modelini kullanarak, kullanıcılara kendi duvar kağıtlarını oluşturma imkanı tanıyor. Kullanıcılar, modern sanat gibi bir kategori seçip, yazdıklarını değiştirerek farklı sonuçlar elde edebilirler. Örneğin, “sakura pembesi bir gökyüzü” gibi özelleştirmeler yapmak mümkün.

Google, bu yapay zeka duvar kağıtları yapma özelliğinin ilk olarak Pixel 8 ve 8 Pro’ya özgü olacağını belirtiyor. Ancak, kullanılabilirliğin zaman içinde genişleyeceği ve diğer cihazlara da yayılacağı öngörülüyor. Yani, şimdilik sadece Pixel kullanıcıları bu özellikten yararlanabilecek.

Şu anda Android 14, desteklenen Pixel cihazlarında kullanıma sunuldu. Ancak, ilerleyen dönemlerde Samsung, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, Vivo ve Xiaomi gibi şirketlerin belirli cihazlarında da kullanılabilir hale gelecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz