Verimliliğinizi arttıracak 4 sabah rutini!

0
212 Okunma

Günlük işlerinizi yaparken bazen normalden daha fazla zaman ve enerji harcamak zorunda kalırsınız. Daha kısa sürede bitmesi gereken işlerinizin bu kadar uzun sürmesinin temel nedeni verimliliğinizin düşük olması ile ilgilidir. Gün içindeki bu verimliliğimizi sabah uyandığınız andan itibaren ilk saatler yaptıklarınız etkiler. Daha etkin bir gün geçirmek ve işlerinizi başarıyla tamamlamak için size 4 önerimiz var!

Ertelemeyin!

Sabahları alarmınızı sürekli ertelemekten vazgeçin. Eğer uyanmanız gereken saatte uyanamıyorsanız geceleri daha erken yatmayı alışkanlık haline getirin. erken yattığınız ve yeterli saat uyuduğunuz halde yine de kendinizi dinlenmiş hissedemiyorsanız her hangi bir sağlık probleminiz ya da uyku kalitenizi etkileyebilecek bir şeyler olup olmadığını mutlaka araştırın. Tüm bunları yaparken, ne kadar yorgun veya uykusuz da olsanız alarmınızı ertelemeyi alışkanlık haline getirmeyin.

Kahvaltı günün en önemli öğünü!

Beslenme alışkanlığınız zihinsel faaliyetlerinizi yakından ilgilendirir. Gün içerisinde tükettiğiniz besinler de sizin için çok önemli fakat günün ilk saatlerinde yapacağınız kahvaltı sizi olduğunuzdan daha güçlü veya daha zayıf hale getirebilir. Sağlıklı bir kahvaltı gün içerisinde zihninizin daha aktif çalışmasına yardımcı olurken, sağlıksız fast food tarzı besinler işlere karşı motivenizi düşürerek verimliliğinizi etkileyebiliyor. Bu yüzden sabah kahvaltısını sağlıklı besinler ile yapmaya özen gösterin.

Motive olmaya hazırlanırken başlayın!

Bir çoğumuz hazırlanırken bir şeyler izlemeyi veya dinlemeyi severiz. Genellikle televizyon, YouTube veya çeşitli müzik uygulamalarından seçtiğiniz içeriklere dikkat edin. Sizi  motive edebilecek veya ruhunuzu dinlendirebilecek müzik ve videolar seçmeye özen gösterin. Bunları dinlemiyor olsanız dahi ortamda çalışıyor olması zihninize olumlu sinyaller gönderecektir.

Her şey ile siz ilgilenmeyin!

Yetişmeniz gereken bir çok işiniz veya sorumluluğunuz olabilir. Yapmanız gerekenleri yapın ama başkalarının sorumluluklarını almayın. Tüm çevrenizi siz yönetemezsiniz, siz sadece sizi ilgilendiren şeyler hakkında düşünün ve karar verin.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz