WhatsApp beklenen GIF desteği üzerinde çalışıyor

0
105 Okunma

WhatsApp, Android için en iyi iletişim uygulamaları arasındadır. Milyarlarca mesaj göndermek için günde bir milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor. Buna kedi ve köpek videoları, memler, komik video klipler ve GIF’leri arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak dahildir. 

WhatsApp nihayet otomatik oynatılan GIF desteği eklemeye çalışıyor

WhatsApp uzun süredir GIF paylaşımını desteklese de, garip bir durum var: Oynatmaya başlamak için GIF’e dokunmanız gerekiyor. Bu kısıtlama videolar için anlamlıdır, ancak GIF’ler otomatik olarak hareket etmezlerse konuşmadaki ilgilerini kaybederler. Neyse ki, bu yakında gelecekte değişebilir.

WABetaInfo, WhatsApp’ın Android v2.23.10.2’nin en son beta yapısında konuşmalarda paylaşılan GIF’ler için otomatik oynatmayı test ettiğini bildirdi. Şu anda, WhatsApp’ta bir GIF paylaşıyorsanız, medya dosyasında bir “GIF” simgesi görünecektir. 

WhatsApp gıf

Oynatmayı başlatmak için siz (veya alıcı) üzerine dokunmalısınız. Bu nedenle, WhatsApp’ın otomatik oynatılan GIF’ler için destek eklemesi hoş bir ek olacaktır. Ancak, platform GIF’i yalnızca bir kez canlandıracaktır. Oynatma sona erdikten sonra, yeniden oynatmak için medya dosyasına dokunmanız gerekir.

Rapor, WhatsApp’ın uygulamasının seçili beta testçileri için konuşmalarda otomatik GIF oynatmayı başlattığını iddia ediyor. Ancak, bu davranış zaten iki WhatsApp hesabımda yayında. Paylaştığım (veya bana gönderilen) herhangi bir GIF, oynatımı durmadan önce bir kez canlandırılır.

Otomatik oynatılan GIF desteği küçük bir iyileştirme gibi görünse de, WhatsApp’ın artık platformundaki mesajlaşma deneyimini geliştirmeye verdiği önemi gösteriyor. Bu, uygulamanın yarım on yıl önceki halinden çok uzak, çıplak bir deneyim sunuyor.

Otomatik GIF oynatma zaten sizin için canlı değilse, WhatsApp’ın bu değişikliği halka sunması an meselesi olmalıdır. Ve unutmayın, WhatsApp medya dosyaları telefonunuzda çok yer kaplayabilir. Bu nedenle, istenmeyen WhatsApp medyasını telefonunuzdan düzenli olarak silmeye devam edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz