Facebook, Reels videoları kişiselleştirmek için yeni araçlar sunuyor

0
143 Okunma

Facebook’un ana şirketi Meta, kısa bir süre önce Facebook’un kısa biçimli video içeriği Reels ile kullanıcıların deneyimini geliştirmek için yeni özellikler duyurdu. Reels’in platformda artan popülaritesi ile Meta, kullanıcıların ilgi alanlarına uygun içeriği keşfetmelerine ve kişiselleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

İlgili Reels videoları keşfedin ve kişiselleştirin

İlgili videoların keşfedilmesini iyileştirmek için Facebook, bunların Facebook Watch’ta nasıl ortaya çıktığına dair yeni güncellemeler getirdi. Reels’e artık doğrudan Facebook Watch’ın üst kısmındaki ana navigasyondan erişilebiliyor ve bu da kullanıcılara içerik oluşturuculara, trendlere ve ilgi alanlarına uygun içeriğe hızlı erişim sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca Facebook’ta video izlerken Reels ve uzun biçimli videolar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilir.

facebook-reels-videolari-kisisellestirmek-icin-yeni-araclar-sunuyor-1

İlgili içeriği keşfetmeyi kolaylaştırmanın yanı sıra Meta, kullanıcıların Reels deneyimlerini kişiselleştirmelerine olanak tanıyan özellikler de sunmuştur. Kullanıcılar artık daha fazla veya daha az görmek istedikleri Reels türlerini bildirmek için video oynatıcının altındaki üç noktalı menüye dokunabilir. Bu özellik, kullanıcıların gelecekte sevecekleri yeni ilgi alanlarını, içerik oluşturucuları ve toplulukları keşfetmelerine yardımcı olurken aynı zamanda şu anda keyif aldıkları şeyleri keşfetmelerine yardımcı olacaktır.

Ayrıca Facebook, Reels video oynatıcısında bağlamsal etiketler sağlayan yeni bir özellik başlattı. Bu etiketler, belirli bir Reels’in kullanıcıya neden gösterildiğini açıklamayı amaçlar. Örneğin, bir arkadaş videoyu beğendiyse etiket, videonun neden kullanıcının akışında olduğunu açıklar. Bu özellik, kullanıcıların gördükleri Reels’in alaka düzeyini anlamalarına yardımcı olacak ve onlara kişiselleştirilmiş Reels akışları hakkında daha fazla fikir verecektir.

facebook-reels-videolari-kisisellestirmek-icin-yeni-araclar-sunuyor-2

Facebook’un Reels için yeni araçları, Meta’nın platformlarındaki kullanıcı deneyimini iyileştirme çabalarının bir parçasıdır. Facebook, bu özelliklerin kullanıma sunulmasıyla kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş ve eğlenceli bir Reels deneyimi sunmayı amaçlıyor. Facebook, kullanıcıların gördükleri içeriği keşfetmelerine ve kişiselleştirmelerine izin vererek, kullanıcıların ilgisini çekmeyi ve Reels’in platformdaki popülaritesini artırmaya devam etmeyi umuyor.

Facebook, Messenger gibi bazı harika özellikleri de deniyor, artık kullanıcıların görüntülü aramalar sırasında çok oyunculu oyunlar oynamasına izin veriyor. Twitter’ın ayak izlerini takip eden Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları için ücretli doğrulama da sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz