WhatsApp gizliliği arttıracak yeni özelliğini duyurdu

0
213 Okunma
Whatsapp anket özelliği

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sevilen özelliği “süreli mesajlar” için güvenliği arttıran özelliğini duyurdu. Bir süredir kullanımda olan süreli mesaj özelliği gizliliğe önem veren kullanıcıların vazgeçilmeziydi. Fakat bu özellikte bir eksiklik vardı. Artık gizlilik tam anlamı ile sağlanabilecek.

WhatsApp süreli mesajlar için medya görünürlüğü ayarlarını değiştirdi

Süreli mesajlar özelliği 24 saat, 7 gün ya da 90 gün seçenekleri ile kullanılıyordu. Dileyen kullanıcılar bu seçeneklerden bir tanesini tercih ederek mesajlaşabiliyordu. Bu mesajlar belirlenen süre sonunda otomatik olarak siliniyordu. Fakat mesajlaşma içerisindeki resimler ve videolar bu kategoride değildi. Firma bu açığı kapatacak ve gizliliği üst düzeye çıkaracak yeni özellik duyurdu. Konu hakkında WhatsApp şu açıklamayı yapmıştı;

“Varsayılan olarak, WhatsApp’ta indirdiğiniz medyalar otomatik olarak fotoğraflarınıza indirilir. Süreli mesajlar etkinleştirildiğinde, gönderilen medyalar sohbetten kaybolur ancak otomatik indirme özelliği açıksa telefona kaydedilir. WhatsApp’ta Ayarlar > Depolama ve Veriler’e giderek otomatik indirme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.”

Whatsapp gizlilik

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre artık bu sorun ortadan kalkıyor. Yukarı da ki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere artık tercih ederseniz medya dosyaları galerinize kaydedilmeyecek. Bu sayede süreli mesajlar için tam bir gizlilik sağlanmış olacak. Yeni özellik iOS ve Android için birlikte geliyor. Ayrıca eğer bu özelliği kullanmak istemezseniz Ayarlar kısmından kapatabilirsiniz.

WhatsApp’ın gizliliğe katkı sağlayacak yeni özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz