Köprüden önce son çıkış: Android telefonu hızlandıracak 10 etkili adım!

0
147 Okunma
Android telefonu hızlandıracak

Eskiyen Android cihazınızı artık yenilemeniz mi gerekiyor. Bunun için yeterli bütçeniz yoksa ve doğru bir zaman olmadığını düşünüyorsanız size birkaç önerimiz olacak. İşte Android telefonu hızlandıracak 10 ipucu.

Android telefonu hızlandıracak 10 adım

Android cihazlarınızı yenilemeden önce aşağıdaki yöntemleri mutlaka deneyin. Bu sayede akıllı telefonunuz ile bir süre daha idare ederek büyük bir masraftan kurtulabilirsiniz. İşte etkili adımlar.

Yazılım günlemelerini kontrol edin

Telefonunuzun güncel bir yazılım kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Android yazılımları sorunları azaltmak için zaman zaman güncelleme yayınlar. Bu düzeltmelerden biri sizin telefonunuz için gerekli iyileştirmeleri içerebilir.

Cihazınızı zaman zaman yeniden başlatın

Arka planda çalışan uygulamalar, zamanla biriken komutlar ve benzerleri bir araya geldiğinde sisteminiz yavaşlayabilir. Zaman zaman telefonunuzu yeniden başlatarak bu yükten cihazını kurtarabilirsiniz.

Uygulamaların ön belleğini temizleyin

Sürekli kullandığınız uygulamalar sizler için veri toplar. Toplanan veriler dosya boyutlarını daha büyük hale getirir. Bu da telefonlarınız için ekstra yük ortaya çıkarır. Düzenli aralıklar ile uygulama ön belleklerinizi temizleyebilirsiniz.

Eski sohbetlere ve fotoğraflara veda edin

Depolama alanının çok dolu olması telefonunuzu ağırlaştırabilir. Geçmiş tarihe ait görsel ve videoları bulut depolama ya da harici bellek ile saklamayı tercih edin. Ayrıca birikmiş mesajlar ve arama kayıtlarını temizleyerek bu yüklerden kurtulmaya çalışın.

Uygulamaların basit sürümlerini kullanın

Birçok mobil uygulama artık depolama sorunu olan akıllı telefonlar için Lite sürümünü sunuyor. Sizde Android telefonu hızlandıracak bu yolu deneyebilirsiniz.

Google Asistanı devre dışı bırakın

Siz kullanmasanız dahi Google Asistan devamlı olarak arka planda çalışmaya devam eder. Eğer sizin için çok büyük önem arz etmiyorsa bu özelliği devre dışı bırakın.

Android animasyonlarını hızlandırın

Cihazınızı daha efektif kullanabilmeniz için animasyonlar yüksek enerji harcar. Bu animasyonları hızlandırarak geçişlerdeki zorlanmayı sonlandırabilirsiniz.

Daha basit bir ekrana geçin

Animasyonlu duvar kağıtları, kısayol araçları gibi güç isteyen ekran özelliklerini devre dışı bırakın. Telefonunun performansını etkilemeyecek daha minimal bir ekrana geçin.

Web uygulamalarını kullanın

Bazı uygulamaları tarayıcı üzerinden kullanmanız mümkün. Telefonunuzda yeterli yer yoksa yeni bir uygulama ile performansı daha da düşürmek yerine web sürümlerinden faydalanabilirsiniz.

Fabrika ayarlarına çevirmeyi deneyebilirsiniz

Android telefonu hızlandıracak en etkili yöntemlerden bir tanesi de fabrika ayarlarına çevirmektir. Bu sayede akıllı telefonunuz bütün yüklerinden kurtularak daha temiz bir başlangıç yapar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz