WhatsApp, iOS Kullanıcıları İçin Yeniden Tasarlanan Ayarları Test Etti

0
104 Okunma

Mesajlaşma uygulamasını kullanıcıları için daha çekici hale getirmek amacıyla WhatsApp, önemli tasarım iyileştirmeleri yapmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda WhatsApp’ın Android’de  bir alt gezinme çubuğunu ve yeniden tasarlanmış bir İçerik Menüsünü test ettiği bildirildi  . Şimdi, iOS için de bazı değişiklikler duyuyoruz. Daha fazlasını öğrenmek için aşağıyı okumaya devam edin.

iOS için WhatsApp, Bazı Tasarım Değişikliklerini Görecek!

Bir WABetaInfo raporuna göre WhatsApp, iOS beta sürümü 23.11.0.75’in bir parçası olarak iOS kullanıcıları için yeniden tasarlanmış bir Ayarlar sayfasını test ediyor. WhatsApp, iOS’taki Ayarlar menüsünü tamamen yeniden tasarlamayı planlıyor. Ayarlar sekmesi artık profil fotoğrafınızın yer aldığı dairesel bir penceredir.

QR Kodunuza kolayca erişmek ve paylaşmak için en üstte yeni bir kısayol var. Ek olarak, üç yeni kısayol var: QR Code kısayolunun hemen altında Profil, Gizlilik ve Kişiler. Daha iyi bir fikir için aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.

whatsapp-ios-kullanicilari-icin-yeniden-tasarlanan-ayarlari-test-etti-1

Bu, mesajlaşma platformunun Android için yeniden tasarlanmış bir Ayarlar sayfasını nasıl planladığına benzer . Aynısını iOS için test ettiği göz önüne alındığında, yakında kararlı bir sunum bekleyebiliriz. Ayrıca iOS’taki her bölüm için yeni stiller ve yarı saydam bir sekme çubuğu da getirmesi bekleniyor.

Android için de bazı değişiklikler var. WhatsApp, üstünde hap şeklindeki Emoji Kategori Çubuğu bulunan yeniden tasarlanmış bir klavyeyi test ediyor. Paylaşılan bir ekran görüntüsünde (aşağıda), üç farklı seçeneği içeren çubuk gösterilir: Emojiler, GIF’ler ve Çıkartmalar.

whatsapp-ios-kullanicilari-icin-yeniden-tasarlanan-ayarlari-test-etti-2

Artık üçü arasında kolayca geçiş yapabileceksiniz, bu bir anlık mesajlaşma platformu için gerçekten önemli bir şey. Ayrıca ek paylaşım butonu ve emoji klavye butonu da tasarımın devamlılığını sağlamak için yukarıya taşınacak. İOS’a ulaşıp ulaşmayacağına dair bir kelime yok, ancak sonunda durum bu olabilir.

Boru hattındaki bu tasarım değişiklikleriyle WhatsApp, Android ve iOS’ta tek tip olacak olan mesajlaşma uygulamasını tamamen elden geçirme taahhüdünü ikiye katlıyor. Mesajlaşma devi, kullanıcılarına en bütünsel deneyimi sunmak için her ayrıntıya odaklanıyor.

Akılda tutulması gereken bir şey, yukarıda belirtilen ince ayarların hala geliştirilme aşamasında olmasıdır. Bu nedenle, bu değişikliklerin herkes için ne zaman kullanıma sunulacağını söylemek mümkün değil. Ancak, WhatsApp’ın ne kadar düzenli olarak yeni özellikler sunduğu göz önüne alındığında, bunun yakında gelmesini bekleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz