Apple’ın Pil Sağlığı özelliği Android’e geliyor

0
132 Okunma

Android 14, görünüşe göre en son yinelemesinde akıllı telefonunuzun pil sağlığını kontrol etmenizi sağlayan yeni bir BatteryManager API’sini piyasaya sürdü. Bu işlev aynı zamanda bir dizi başka kullanışlı özellik ve içgörü de getirecektir, işte tüm ayrıntılar burada.

Android 14, bir telefon pil sağlığı kontrol özelliği ekleyebilir

Haber, yeni API’lerin döngü sayısı, şarj durumu, üretim tarihi, ilk kullanım tarihi, şarj politikası ve en önemlisi pil sağlığı durumu gibi yararlı bilgiler sunmak için oluşturulduğunu belirten Esper.io’dan Mishaal Rahman’dan geldi. Şu an itibariyle, yeni BatteryManager API’si yalnızca Google’ın Android 14 Beta 2 veya üzeri sürümlerde çalışan Pixel akıllı telefonlarında mevcuttur.

apple-in-pil-sagligi-ozelligi-androide-geliyor-1

Bu API sayesinde geliştirici @narektor , Batt adlı açık kaynaklı bir pil sağlığı uygulaması oluşturdu. Bu, kullanıcılara pil sağlığı istatistikleri sağlamanıza olanak tanır. Ancak sağlanan pil sağlığı verilerinin tam olarak doğru olmayabileceğini unutmayın. Bununla birlikte, bu, Google’ın sonunda muhtemelen Ayarlar uygulamasında bulunabilecek kendi pil sağlığı izleme özelliğini yayınlayacağını ima eden bir çerçeve oluşturur.

Ne yazık ki şirketin yaklaşan Android 14 yinelemesinde bu özelliği tamamen atlayıp Android 15’e eklemesi de muhtemel. gelecekte. Bu yüzden daha fazla güncelleme için buralarda kalın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz