Sonunda WhatsApp’a beklenen özellik geldi!

0
167 Okunma

Milyonlarca WhatsApp kullanıcısı fotoğraf veya video gönderirken görüntü kalitesinin düşmesi konusunda oldukça rahatsızdı. Artık WhatsApp bozulan görüntü kalitesi  için büyük bir adım attı. Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın son güncellemesi kullanıcılarının yüreğine su serpecek. İşte WhatsApp’ın son güncellemesiyle ilgili detaylar…

WhatsApp görüntü kalitesi düşmeden fotoğraf gönderimine izin verecek!

Yıllardır, yediden yetmişe herkesin kullandığı bir iletişim uygulaması olan WhatsApp uygulamasına, kullanıcılara rahatlık sağlamak amacıyla güncelleme geliyor. En son planlanan  güncelleme ise fotoğraf ve video kalitesiyle ilgili. Nihayet WhatsApp, fotoğraf veya videoların gönderim sırasında  görüntü kalitesi düşmeden paylaşım yapmaya izin verecek.

WABetaInfo’ya göre WhatsApp’ın App Store’daki 23.24.73 güncellemesinin detayları açıklandı. Bu güncelleme ile kullanıcılar artık orijinal kalitede medya dosya olarak kolayca gönderilebilecek. Fakat belirtilenlere göre bu dosyalarda 2 GB ile sınırlı olacak.

 

Ne yazık ki bu güncelleme  şu an için sadece iOS için geçerli olacak. Android kullanıcıları ise bu özelliğin kendi işletim  sistemlerine ne zaman geleceğini merak ediyor. Ancak Meta WhatsApp’ın Android’e ise ne zaman geleceği henüz açıklamadı. Daha öncesinde ise WhatsApp uygulamasına, medyayı yüksek çözünürlükte veya HD kalitesinde göndermeye imkan sağlayan bir güncelleme gelmişti. Bu güncelleme ile de gönderilen fotoğraf ve videolar neredeyse orijinal kalitesinde gönderime imkan sağlamıştı.

WhatsApp’da orijinal kalitede fotoğraf ve video gönderme adımları:

  1. WhatsApp’da mevcut bir sohbeti açın veya yenir bir sohbet başlatın.
  2. Metin giriş alanının solundaki + simgesine dokunun.
  3. Belge’ye dokunun, daha sonra Fotoğraf veya Video’yu seçin.
  4. Göndermek istediğiniz medyayı seçin ve ardından mavi oka dokunarak onaylayın.

WHATSAPP WEB’DEN KALDIRILAN O ÖZELLİK GERİ GELİYOR!

Peki siz WhatsApp’ın gelecek güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz