WhatsApp’ın yeni güvenlik önlemi: Fotoğraflarınız izinsiz kullanılamayacak!

0
1.164 Okunma
WhatsApp Profil Fotoğrafı Ekran Görüntüsü

WhatsApp, kullanıcıların mahremiyetini arttırmak ve kişisel bilgilerini korumak için yeni bir güvenlik özelliğini test ediyor: Profil fotoğrafı ekran görüntüsü kısıtı. WhatsApp bu yeni özellikle, gizlilik politikalarına daha fazla odaklanarak, platformu kullananların güvenliğini ve gizliliğini daha da arttırmayı hedefliyor.

WhatsApp profil fotoğrafı ekran görüntüsü kısıtının ilginç yanı

WhatsApp, kişisel gizliliği koruma amacıyla yeni güvenlik önlemleri geliştirmeye devam ediyor. Özellikle de profil fotoğraflarının izinsiz olarak kaydedilmesini artık engellemeyi amaçlıyor.

WhatsApp Profil Fotoğrafı Ekran Görüntüsü

Bu yeni özellik ilk olarak Android platformunda test edildi. Şimdi ise iOS kullanıcıları için beta sürümünde sunuluyor. Bir kullanıcı, başka bir kullanıcıya ait olan “profil fotoğrafını” ekran görüntüsü olarak almaya çalıştığında, WhatsApp, ‘Bu işlem mümkün değil’ şeklinde bir uyarı mesajı göstererek bu işlemin gerçekleştirilemeyeceğini bildirecek.

Ancak, WhatsApp’ın Android ve iOS platformları için bu yeni güvenlik özelliğini ne zaman kullanıma sunacağı henüz belirlenmemiş durumda. Şu an için öncelikle iOS platformunda beta sürümünde test ediliyor. Ancak, geliştiricilerin planlarına göre benzer bir güncelleme Android için de yapılabilir. Ayrıca geliştiriciler bu yeni özelliğin, platformu kullananlar için gizliliklerine katkıda bulunacağını ve faydalı bir koruma düzeyi sağlayacağını belirtiyorlar.

Özelliğin bir ilginç yanı var ki; tüm kullanıcılar için geçerli olması. Yani kişiler kendi profil fotoğraflarını bile ekran görüntüsü olarak alamayacaklar.

WhatsApp Profil Fotoğrafı Ekran Görüntüsü

Kullanıcıların diğer kişiler tarafından bilgilerinin izinsiz olarak kaydedilmesinin önüne geçilmesi anlamına gelen bu yenilik, özellikle gizlilik konusunda hassas olan kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Peki siz kullanıcısı olduğunuz platformun geliştirmiş olduğu bu yenilik hakkında neler düşünüyorsunuz? Kullanıcı gizliliği yönünden memnun edici bir özellik olarak buldunuz mu? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtip diğer okurlarla geri bildirimde bulunabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım…

Dikkatinizi çekecek diğer bir haberimiz:

Tasarımı değişiyor! WhatsApp’ın güncellenen arayüzü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz