Tanıtılan yeni yapay zekâ resmen insan çıktı! GPT-4o

0
1.029 Okunma
Yeni GPT-4o

ChaOpenAI, yapay zekâ alanında çığır açacak ChatGPT’nin yeni bir adımı olan yeni GPT-4o “omni” modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yeni model, ChatGPT’nin kullanıcılarla etkileşimini daha da geliştirecek özelliklerle donatıldı. Peki ChatGPT’nin yeni modeli hangi özelliklerle geliyor? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

Donatılmış özellikleriyle bu yeni GPT-4o ücretsiz mi sunulacak?

Bugün düzenlenen bahar güncellemesi etkinliğinde OpenAI, GPT-4o modelini tanıttı. “Omni” kelimesi, modelin; metin, konuşma ve video işleme yeteneklerine vurgu yaparak geniş bir yelpazede kullanıma sunulacağı anlamına geliyor. Yakın gelecekte GPT-4o kullanıcıları, ChatGPT ile daha derin ve etkileşimli bir bağ kuracabilecekler.

Yeni GPT-4o

OpenAI Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, geliştirilmiş bu yapay zekânın güçlü özelliklerinden biri olan bellek yetenekleri hakkında bilgi verdi. Artık, kullanıcılarla yapılan önceki görüşmelerden öğrenen ve gerçek zamanlı çeviri yapabilen bir yapay zekâ modeline sahip olunduğu vurgusunu yaptı. GPT-4o’nun sağladığı teknoloji, GPT-4’ün geliştirilmiş yeteneklerini de beraberinde getirdiğine değindi.

GPT-4o’nun özelliklerine gelince; metin, ses ve video kullanarak etkileşim kurabilme kabiliyeti, diğer yapay zekâlarla kıyasla önemli bir adımı temsil ediyor. Kullanıcılar, model aracılığıyla yükledikleri ekran görüntülerini, fotoğrafları veya belgeleri gösterebilecek ve hatta matematik problemlerini çözme sürecinde rehberlik alabilecekler. Ayrıca, GPT-4o’nun ses modundaki gelişmiş yetenekleri sayesinde, farklı şekillerde seslerle konuşma sağlayabiliyor ve sesine duygu ve ifade de ekleyebiliyor. Bu sayede kullanıcılarla daha doğal ve akıcı bir şekilde iletişim kurması sağlanıyor.

Etkinlikte, bu teknolojinin telefon kamerası aracılığıyla çevreyi algılayabilme yeteneğine de değinildi. Bu özellikle beraber yapay zekâ, kullanıcıların gerçek dünyadaki etkileşimlerini modelleme ve çözme becerilerini destekleyerek, böylesi teknolojinin pratik uygulamalarını arttırmış olacak.

Son olarak, GPT-4o’nun tercüme yetenekleri de dikkat çekiyor. Model, elli farklı dilde simultane tercüme yapabilmekte. Bu da küresel iletişimi kolaylaştırıp dil engellerini kaldırmaya yardımcı oluyor. Bu sayede kullanıcılara farklı dildeki içeriği anlamalarını sağlayarak, etkileşime girebilmelerine olanak tanıyor.

Yeni yapay zekânın kullanıcılarına sunduğu bu yeni yetenekler, ChatGPT’nin daha önce hiç olmadığı kadar etkili ve çok yönlü bir araç hâline gelmesini sağlıyor. Üstelik, geliştirilmiş olan yapay zekâ deneyimi, OpenAI kullanıcılarına “ücretsiz” bir şekilde bu teknolojiye erişme imkânını da beraberinde getiriyor.

Peki siz ChatGPT’nin yeni teknolojisi olan GPT-4o modelini nasıl buldunuz? Yapay zekâlarla artık daha derin bir bağ mı kuruyoruz dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

Dikkatinizi çekecek bir diğer haberimiz:

Google’ın en güçlü yapay zekası kullanıma sunuldu! Nasıl kullanılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz