Eski sevgiliyi stalk etmek zorlaşıyor! İşte WhatsApp’ın yeni özelliği

0
407 Okunma

Bu haberi okuyan tüm okurlarımız WhatsApp uygulamasına hakimdir. Uygulama son dönemlerde kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğini arttırabilmek için hummalı bir çalışma içerisinde. Bu bağlamda yeni bir özellik geliştirdi. Gelen bilgilere artık WhatsApp uygulamasında kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü alma devri sona öneriyor. İşte detaylar…

WhatsApp uygulaması, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınmasını engelleyecek!

Meta çalışanları WhatsApp kullanıcılarının güvenliği için yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda yapılan çalışmalardan biri de kullanıcıların profillerinin ekran görüntüsünün alınabilmesi meselesi. Şirket çalışanlarının geliştirdiği yeni özellikte artık WhatsApp sohbet uygulamasında profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınamayacak.

WhatsApp profil fotoğrafı ekran görüntüsü alma

Henüz test aşamasında olan bu özellik, kullanıcıların uygulamaya olan güvenini arttıracak gibi duruyor. Zira artık bir başkasının profil fotoğrafını ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar ” Ekran görüntüsü alınamıyor” ibaresi ile karşılaşacaklar.

Yukarıda bu özelliğin test aşamasında olduğunu belirtsek de bazı kullanıcıların bu yeniliği kullanabildiği gözlemlendi. Bu durumda eğer uygulamayı kullanıyorsanız siz de kontrol edebilirsiniz. Ancak yeniliğin herkesin erişimine ne zaman açılacağı şu an hala gizemini koruyor. İlerleyen günlerde şirketin açıklamalarına göre durum netlik kazanacak.

WhatsApp platformunda sabitlenen sohbet sayısına yeni düzenleme geliyor!

Uygulama hakkında gelen bir diğer bilgi ise sohbet mesajları hakkında. Daha önce WhatsApp ana sayfasında sabitlenen sohbet sayısı 3 idi. Ancak şirket bu konuya da bir düzenleme getirerek ana sayfada sabitlenen sohbetlerin sayısını 3’den 5’e çıkarmayı hedefliyor. Yani kullanıcılar artık 3 sohbet değil daha fazla kişinin sohbetini sabitleyerek mesajlara daha kolay erişebilecekler.  Bu yeniliğin kullanıcıların memnuniyetini de beraberinde getirmesi planlanıyor. Ancak üzerinde çalışılan bu özelliğin de henüz test aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Spotify yeni özelliğini açıkladı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce uygulamanın, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alma yasağı kullanışlı olacak mı? Haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz