WhatsApp’ta birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız?

0
418 Okunma

WhatsApp, dünya çapında yüz milyonlarca insan tarafından kullanılan bir sohbet, telefon ve fotoğraf paylaşım uygulamasıdır. WhatsApp’ta birini engellemek, sizi aramasını veya mesaj atmasını engellemenin en iyi yoludur . Ama engellenen sizseniz , bunu nasıl anlarsınız?

Ne yazık ki, WhatsApp’ta engellenip engellenmediğinizi öğrenmenin doğrudan bir yolu yok. Ancak bunu anlamak için kullanabileceğiniz ipuçları var.

1. Son görülme ve çevrimiçi durumunu kontrol edin

Bu, WhatsApp’ta birinin sizi engelleyip engellemediğini kontrol edebileceğiniz ilk şeydir. WhatsApp’taki kişiyle konuşmayı açın ve Kişi adının altındaki son görülme durumunu kontrol edin. Kişi WhatsApp’ta son görülmeyi etkinleştirmiş olsa da, muhtemelen şimdi görmeyeceksiniz.

whatsapp-ta-birinin-sizi-engelledigini-nasil-anlarsiniz-1

Kişi WhatsApp’ta aktif olduğunda, son görülme ayarından bağımsız olarak normalde ‘Çevrimiçi‘ durumunu görürsünüz. Ancak biri sizi engellediğinde çevrimiçi durumunuzu görmezsiniz. Kişinin WhatsApp’ta ‘Son Görülme Yeri’ seçeneğini devre dışı bırakması ve o anda WhatsApp’ta çevrimiçi olmaması ihtimali vardır.

2. Kişinin profil fotoğrafını kontrol edin

whatsapp-ta-birinin-sizi-engelledigini-nasil-anlarsiniz-2

WhatsApp’ta o kişinin profil resmini göremediğinizi fark ettiniz mi? Bu, yalnızca kişi numaranızı engellediyse veya sildiyse ve Görüntü Resmini Kişiler’de olmayan kişilerden gizleme seçeneğini etkinleştirdiyse gerçekleşir. Bu seçenek, WhatsApp’ın uygulama Ayarlarının Gizlilik Ayarları altında mevcuttur.

3. Mesajlarınız yalnızca bir onay işareti gösteriyorsa

WhatsApp, mesajlarınızı takip etmek için onay işareti sembollerini kullanır. Mesajınızın yanında bir onay işareti simgesi gönderildiğini, iki onay işareti ise alındığı anlamına gelir. Sizi engelleyen birine mesaj attığınızda, o ikinci onay işareti asla görünmez. İnternete bağlıysanız ve mesajınız hala teslim edilmiyorsa, büyük bir ihtimalle engellenmişsinizdir.

4. Kişiyi bir WhatsApp grubuna ekleyemezsiniz

Son olarak, kişiyi bir WhatsApp grubuna dahil etmeye çalışın. Onları grubunuza eklemenize izin verilmediğini söyleyen bir mesaj alırsanız, bu engellendiğinizin en kesin işaretidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz