WhatsApp’ta sesli mesajlar için yeni dönem

0
326 Okunma

Dünya çapında 2 milyarı aşkın aktif kullanıcı sayısına sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a, sesli mesajlar için kullanışlı bir özellik geliyor. İşte detaylar…

Arka planda sesli mesaj dinlenebilecek

WhatsApp‘ın iPhone ve iPad modelleri de dahil olmak üzere iOS cihazlara yönelik en son güncellemesi artık kullanıcıların arka planda sesli mesajları oynatmasına izin verecek. Güncelleme, kullanıcıların sesli mesajları ve ses dosyalarını sohbet penceresinin dışında oynatmasına olanak tanıyacak.

whatsapp-ta-sesli-mesajlar-icin-yeni-donem-1

Özellik şu anda yalnızca Apple cihazlarında kullanılabiliyor. Güncellemenin Android cihazlarda ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz net bir bilgi yok. Son zamanlarda WhatsApp, sesli not özelliğini mevcut olduğu birden çok platformda geliştirmek için çalışmakta.

WhatsApp bir süredir global sesli mesaj oynatıcısını test etmekte. Bu ilk olarak geçen ay beta test kullanıcıları için yayınlandığında iOS’ta görülmüştü. Beta testinden bir ekran görüntüsü, Apple cihazlarındaki küresel sesli mesaj oynatıcısının düzenini bizlere gösterdi. Oynatıcı, ekranın üst kısmında sesli mesajı gönderen kullanıcının adının yer aldığı bir ilerleme çubuğuyla birlikte görünüyor. Ayrıca oynatıcının sesli mesajı oynatma/duraklatma ve kapatma seçenekleri de bulunmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz