Laptop ekranı nasıl temizlenir?

0
348 Okunma
Laptop ekranı nasıl temizlenir

Dizüstü bilgisayarlar taşınabilir olması nedeniyle çok fazla kirlenirler. Kapağı açıp kapatma sürecinde, girdiği ortamlardaki toz ve nemliliğe göre çeşitli lekeler oluşur. Ekran temizliği sırasında eğer dikkatli olmazsınız; ekranı çizer ya da koruyucu kaplamasına zarar verebilirsiniz. Peki laptop ekranı nasıl temizlenir? İşte sorunun cevabı.

Adım adım laptop ekranı nasıl temizlenir?

Laptop ekranı nasıl temizlenir 2

Öncelikle dizüstü bilgisayarınızı temizlerken kaçınmanız gereken şeylerden bahsedelim. Televizyon, tablet ve bilgisayar ekranları hassas yapıya sahiptir. Bu yüzden temizlik sırasında onları incitmemelisiniz. Genellikle yapılan hataların başında çeşitli yüzey temizleyicileri ekran üzerinde kullanmak ve sert cisimler ile ekranı temizlemeye çalışmak var. Bu iki durumda bilgisayarınızın ekranına zarar verir. Sert cisimler ile ekranı çizebilir ya da alt panele zarar verebilirsiniz. Buna ek olarak temizlik sorasında her temizleyici güvenli değildir. Kimyasal içerikli temizleyiciler ekran yapısına zarar verebilir.

Bazı ekran modelleri hafif nemli bir bezle silinmeyi uygun görür. Fakat bu tüm ekranlar için geçerli değil. Ekran türüne göre nemli bezler dahi bilgisayar ekranına zarar verebiliyor. Peki nasıl temizlenecek bu ekranlar? Güvenli temizliğin başında nem ve sertlik uzak cisimler yer alıyor. Ekranlar için özel üretilmiş olan bezler bu konuda yardımınıza koşuyor. Herhangi bir temizleyici sıvı kullanmadan bu bezler ile ekrandaki ufak lekeleri temizleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında ekrana baskı uygulamadığınıza emin olun. Ayrıca laptop ekranını temizlerken kapaktan tutarak desteklemeyi ihmal etmeyin.

Yaşam kalitenizi arttıracak 5 teknolojik alışkanlık!

İkinci olarak toz gibi uçucu maddelerin temizliğinde hafif basınçlı hava en güvenli çözüm olacaktır. Hiçbir bez ve sıvı kullanmadan sadece hava akımı ile bu kirlerden kurtulabilirsiniz. Her iki kir içinde en ulaşılabilir temizlik ürünü microfiber bezlerdir. Bu bezler ile hem toz hem de parmak izi gibi lekeleri sıvı kullanmadan temizlik sağlayabilirsiniz. Hafif baskı ile temiz bezi ekran üzerinde gezdirebilirsiniz. Ayrıca tercih edeceğiniz bu bez düz bir yapı yerine dalgalı yapıda olursa toz tanecikleri boşluklara dolarak daha hızlı temizlenecektir. İnatçı lekeler için hala bir çözüm bulamadınız ve yukarıdaki adımlar işinize yaramadıysa bir önerimiz daha var. Kullanacağınız bezi damıtılmış su ile hafif nemlendirerek temizlik yapın. Bu aşamada musluk suyu kullanmamaya özen gösterin. çünkü kireçli sular ekranlarınızı çizilmesine sebep olur.

Laptop ekranı nasıl temizlenir sorusunu birlikte cevapladık. Siz temizlik yaparken en çok hangi yönteme başvuruyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz