WhatsApp tehlike altında!

0
258 Okunma
whatsapp-tehlike-altinda-1

Son zamanlarda ortaya çıkan Virüs, WhatsApp’ı esir aldı. Facebook bünyesinde bulunan WhatsApp tehlike altında mı? Bu sorunun cevabı ve daha fazlası haberimizde…

whatsapp-tehlike-altinda-3

Genellikle akıllı telefonlarımıza yayınlan virüsler özellikle Facebook ve ona bağlı diğer sosyal medya uygulamalarını bir türlü rahat bırakmıyor. Uygulama kullanıcıları için tehdit olarak nitelendirilen virüsler yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu yeni türeyen zararlı virüsler genellikle daha çok Avrupa ve Amerika bölgesinde varlığını sürdürüyor.

WhatsApp tehlike altında: virüsler hangi yolla telefonlarımıza ulaşıyor?

whatsapp-tehlike-altinda-4

Daha çok Avrupa ve Amerika ülkelerinde yaygın olan bu yeni virüs türü WhatsApp kullanıcılarına mesaj yoluyla bulaşıyor. En sıradan “nasılsın?” ve yeni yıl kutlama mesajı akıllı telefonunuzun tamamen kilitlenmesine sebebiyet verebiliyor.

WhatsApp kanalı üzerinden iletilen tehlikeli olan linkli içeren mesajlar kullanıcılara ulaştıktan sonra, karşı tarafın bu web sitesine girişi sağlamış oluyor. Bağlantıya tıklayan mesaj alıcısı otomatik bir şekilde zararlı bağlantılara sahip web sitesine bağlanıyor.
Bu zararlı web sitesine tıklayan kişiler, başkaları tarafından üretilen kurgulanmış platformlara girmiş oluyor. Girilen bu siteler zararlı bağlantılara sahip olduğundan dolayı telefonunuzu kitlemeye gücü yetecek virüsler barındırıyor. Bu virüs telefonunuza ulaştığı takdirde size ait olan özel ulaşılamaz bilgileri ele geçirerek karşı tarafa kopya halinde iletebiliyor ve büyük hasarlar verebiliyor.

Facebook’tan gençlere destek, Türkiye’de tam 8 ilde yeni ofis açıyor

Virüs ne demek?

whatsapp-tehlike-altinda-2

Veri girişi yoluyla bilgisayarlara,tabletlere veya akıllı telefonlara yüklenen, sistemlerin, uygulamaların ve programların bozulmasına, veri kaybına veya olağan dışı çalışmasına neden olan kötü yazılım türlerini virüs olarak adlandırılır.

Twitter tweet’lerinize kimlerin cevap verebileceği yetkisini sizlere veriyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz