WhatsApp uzun süredir beklenen özellik için onay verdi

0
129 Okunma
İhbar özelliği

Gizlilik sözleşmesi endişesi ile dünya gündemi uzun süredir meşgul eden WhatsApp; bu süreçte bir dizi yeni özelliği de kullanıma sundu. Bir süredir kullanıcılar tarafından beklenen çoklu cihaz desteği nihayet geliyor. Tek bir cihaz üzerinde kullanıma onay veren WhatsApp; artık 4 farklı cihaz da kullanılabilecek.

WhatsApp sonunda çoklu cihaz desteği için onay verdi

Whatsapp çoklu cihaz desteği

Bu zamana kadar tek bir cihaz üzerinde kullanılabilen mesajlaşma platformu için beklenen haber geldi. WhatsApp’ın CEO’su Will Cathcart tarafından doğrulanan yeni özellik ile artık 4 farklı cihaz da WhatsApp kullanmanız mümkün olacak. bu sayede telefonumunuz şarjı bittiğinde veya ona erişemediğimizde farklı cihazlar üzerinden mesajlaşmaya devam edebileceğiz. Doğrulanan özellik sadece bununla da sınırlı değil. Çoklu cihaz desteğinin yanı sıra “Bir kez görüntüle” özelliği de doğrulandı. Ayrıca gönderilen mesajın bir süre sonra kaybolmasını işaret eden “Kaybolma modu” da onaylanan özellikler arasında.

WhatsApp ayrıca birden fazla cihazda kullanılabilecek hizmet için güvenliği elden bırakmadığını da vurguluyor. Farklı cihazlar üzerinden kurulacak iletişimlerde de uçtan uca şifreleme özelliği kullanılacak. Yeni özellik sayesinde cep telefonunuzun pil bitse dahi iletişim kurmaya devam edebileceksiniz. Ayrıca yeni özellik ile ile ilgili Mark Zuckerberg; “Telefonunuzun pili bitse bile tüm mesajlarınızın ve içeriğinizin cihazlar arasında düzgün bir şekilde senkronize edilmesini sağlamak büyük bir teknik zorluktu, ancak bunu çözdük ve yakında çıkarmayı dört gözle bekliyoruz!” şeklinde açıklama da bulundu

Facebook, Messenger ve Instagram’a bir yenilik geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz