WhatsApp Web’e yakında parmak iziyle giriş yapılabilir

1
374 Okunma

En çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına sadece mobil üzerinden değil web üzerinden de hizmet veriyor. Uygulama kullanıcıları web üzerinden uygulamaya telefonlarından karekod okutarak giriş yapabiliyor ancak gelecek yeni özellik ile birlikte parmak izini kullanarak uygulamaya giriş yapabilecekler.

WhatsApp Web giriş yapılması için parmak izi isteyecek

WhatsAspp Web şu anda kullanıcıların, web uygulamasına giriş yapabilmek için uygulamayı akıllı telefonlarında açarak karekodu taramasını gerektiriyor. Yeni özellik daha farklı bir şekilde parmak izi kullanılarak giriş yapılmasını istese de o da aynı şekilde yine telefon gerektiren bir özellik oldu. Ancak karekod taramanın yanında daha az uğraştıran ve pratik bir özellik olacak.

whatsapp web

 

Yeni özelliğin ne zaman geleceği ve kullanılacağı ise henüz belli olan bir detay değil. Özellik, kimlik doğrulamak için karekod gibi telefon gerektirse de kesinlikle daha hızlı oturum açılmasını sağlayacak. Gizlilik açısından ise telefon başka birinin elindeyken o kişi tarafından da karekodu taratarak WhatsApp Web‘e girilirken, parmak izi özelliğiyle sadece numara sahibinin direkt erişimi olacak. Bu şekilde uygulamaya web üzerinden giriş daha güvenli bir hale gelmiş olacak.

12 bin kadın ‘’Dijital Benim İşim’’ diyecek

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz