Apple’dan sevindiren Shazam geliştirmesi!

0
574 Okunma
Apple Shazam, iOS

Yabancı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Apple, 2018’de satın aldığı müzik tanıma uygulaması Shazam‘ı iOS 14.2 beta sürümüne entegre etmeye hazırlanıyor. Ayrıca bu yeni müzik tanıma özelliği, telefonunuzdaki uygulamaların yanı sıra çevrenizde çalan şarkıları da bulmanıza yardımcı olabilir. Apple Shazam uygulamasına bayağı bir mesai harcamış gibi görünüyor.

Yeni özelliği, kontrol merkezinde bir geçiş olarak kullanılabilir ve kulaklığınızla müzik dinlerken bile çalıştırabilirsiniz. Ayrıca geliştirilmiş Shazam’ı hemen denemek istiyorsanız, iOS 14.2’nin geliştirici beta sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Shazam’a olan ihtiyaç, anlık olarak gelişebildiği için, uygulamayı kısa sürede açabilmek oldukça önemli. Şu anda iPhone modellerinde Shazam’ı başlatmak için uygulamaya gitmek ya da Siri’ye komut vermek gerekiyor. Son güncelleme ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Yeni güncelleme ile birlikte ana ekrana eklenebilen araç takımları karşımıza çıkıyor. Araç takımları kullanıcılara daha fazla hizmet sağlamak amacıyla yenilenmiş durumda. Böylelikle kullanıcılar diledikleri araç takımlarını ana ekranlarına ekleyebiliyor.

Bu geçiş küçük bir Shazam simgesi gibi görünecek. iPhone’unuzun sesi dinlemeye başlaması ve tanıması için tek yapmanız gereken şey Shazam simgesine dokunmak. Apple Shazam uygulamasını bu şekilde iOS’a entegre etmiş durumda.

Apple’ın söz konusu beta sürümüne müzik ile ilgili birkaç yenilik daha eklediği belirtiliyor. Örneğin, müzik çalamadığınız anda da, iOS kontrol merkezinde Apple Music önerileri gözükecek. Çalmakta olan şarkıyı gösteren araç “Now Playing Widget”, yeniden tasarlanmış müzik kontrol butonlarıyla karşımıza çıkacak.

iOS 14.2 final sürümünün yakın zamanda dağıtımına başlanması bekleniyor.

12 bin kadın ‘’Dijital Benim İşim’’ diyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz