WhatsApp yakında sohbet geçmişinizi Google Drive olmadan aktarmanıza izin verebilir

0
110 Okunma

WhatsApp, sohbet geçmişinizi Google Drive’a yedeklemenizi sağlar ve gerektiğinde başka bir Android telefona sorunsuz bir şekilde aktarmanıza olanak tanır. Sorun şu ki, WhatsApp görüşmelerinizi Android telefonlar arasında taşımanın tek yolu bu. 

Google Drive yedeği olmadan WhatsApp sohbet geçmişini favori Android cihazlarımız arasında aktaramazsınız. Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma platformu, bu yılın başlarında bulutsuz bir sohbet aktarım seçeneğiyle çalışırken görüldü. Bu araç şimdi bazı şanslı beta testçileri için yapılan testlerde ortaya çıktı.

Android kullanıcıları yakında sohbetleri Google Drive olmadan aktarabilir

WABetaInfo, Android v2.23.9.19 için en son WhatsApp beta sürümünü çalıştıran bazı kullanıcılar için Sohbet aktarma seçeneğinin gösterildiğini bildirdi. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, araç, Google Drive’ı kullanmadan WhatsApp görüşmelerinizi yerel olarak bir Android cihazdan diğerine taşımanıza izin verecektir.

whatsapp-yakinda-sohbet-gecmisinizi-google-drive-olmadan-aktarmaniza-izin-verebilir-1

Seçenek belirlendikten sonra, taşıma işlemini başlatmak için yeni cihazınızdan bir QR kodu taramanız gerekir. Bahsedilmemekle birlikte aktarım, Wi-Fi Direct kullanılarak yerel bir eşler arası bağlantı üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu aracın, WhatsApp mesajlarını Android’den iOS’a veya tersine nasıl aktardığınızı etkilemesi pek olası değildir.

Yerel sohbet geçişi, özellikle düzensiz veya zayıf internet bağlantısı olan bölgelerde yaşayan kullanıcılar için WhatsApp’a kullanışlı bir ek olacaktır. Ayrıca, sohbet geçmişinizi önce Google Drive’a yedekleyip ardından başka bir cihaza geri yüklemekten çok daha hızlı olacaktır.

WhatsApp, yerel sohbet aktarma aracını bazı şanslı beta test kullanıcılarına sundu. Bu nedenle, en son WhatsApp beta sürümünü çalıştırıyor olsanız bile, seçenek Ayarlar menüsünde görünmeyebilir. Ne yazık ki, bu durumda, daha geniş bir beta sunumu veya özelliğin kararlı kanala girmesini beklemek dışında pek bir şey yapamazsınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz