WhatsApp yeni bir özellik test ediyor! Kullanıcılar ikiye bölünecek

0
439 Okunma
Whatsapp ekran görüntüsü engelleme

Popüler uygulama WhatsApp kendini geliştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Birçok yeni özellik üzerinde çalışan platform bu kez kullanıcıları ikiye bölecek bir özellik ile gündemde. Artık ekran görüntüsü engelleme özelliği geliyor. İşte detaylar.

WhatsApp ekran görüntüsü engelleme özelliğini test ediyor

Ekran görüntüsü engelleme

WhatsApp kullanıcılarının geri bildirimlerini çok değer veriyor. Gelen talepler doğrultusunda yeni özellikler üzerinde çalışmayı sürdüren şirket, platforma şimdiye kadar birçok yenilik kattı. Bir süredir kullanıcıların talep ettiği özelliğinde testlerinin başladığı haberi geldi. WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre WhatsApp ekran görüntüsü engelleme özelliği üzerinde çalışıyor.

Daha önce aktif edilen bir özellikteki açığı kapatacak bu özellik belli bir kesim üzerinde test ediliyor. Bir süredir WhatsApp üzerinden fotoğraf ya da video paylaşırken bir kez görüntüleme özelliğini kullanabiliyoruz. Fakat bu gösterim sırasında karşı taraf ekran görüntüsü alarak görüntüyü kalıcı hale getirebiliyor. Test edilen özelliğe göre isterseniz bunu engelleyebileceksiniz. Özellik, ilk olarak Android 13 cihazlarda Beta sürümü kullanan kişiler için aktif edilecek.

TikTok, Facebook ve Instagram ile ilişkiyi güçlendiriyor. Yeni özellik geldi!

Özelliğin geliştirilmesi birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılanacak. Çünkü fotoğraf ya da video sahipleri karşı tarafta kalıcı olmasını istemediği görselleri bir kez görüntüleme seçeneği ile gönderiyordu. Fakat karşı tarafın ekran görüntüsü alması kişinin bu hakkını ihlal ediyor. Fakat bazı meraklı kullanıcılar bu özellikten şikayet edebilir. Genel açıdan olumlu karşılanacak ekran görüntüsü engelleme özelliğinin test aşaması bittikten sonra tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz