WhatsApp yeni özellik üzerinde çalışıyor!

0
210 Okunma

WhatsApp geliştirmelerine hız kesmeden devam ediyor. Sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlayan şirket, bu kez yalan haberlerin üstesinden gelmek için bir hamle yaptı. Yeni özellik sayesinde yalan haberler engellenebilecek.

Neredeyse kullanmayanın kalmadığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp,  Son olarak, WhatsApp Business uygulamasının beta sürümlerini güncellemişti. Şimdi ise yalan haberlerin önüne geçecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

WhatsApp Business beta sürümü ile işletmeler, Kısa Link özelliğini kullanmaya başlıyor. Bu sayede işletmeler, müşterilerine onlarla iletişime geçebilecekleri bir Kısa Link oluşturabiliyor. Ayrıca, WhatsApp Android beta sürümünde başlatılan bir özellik de yalan haberlerin yayılmasını engellemek için geliyor.

İletildi Bilgisi ve Sık İletildi özellikleri sayesinde yalan haberlerin önüne geçilebilecek. İletildi Bilgisi, kullanıcının gönderdiği mesajı kaç kez iletildiğini kontrol etmesine yardımcı olacak. Sık İletildi ise bir mesajın ne kadar çok iletildiğini kullanıcıya gösteriyor. Eğer bir mesaj dörtten fazla kez iletildiyse bu Sık İletildi olarak gösteriliyor.

Söz konusu yeni özellikler şimdilik kulanıma açık değil. Ancak, yakın zamanda açılacağı öngörülüyor.

https://pembeteknoloji.com.tr/dysondan-yeni-akilli-lamba-ve-hava-temizleyici-17243/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz