WhatsApp yeni özellikleri ile gündemde

0
100 Okunma
Whatsapp anket özelliği

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iki yeni özellik ile gündeme geldi. Uzun süredir konuşulan ödeme yöntemi ile ilgili bir adım atan WhatsApp; mesajlaşma ayarlarında da değişiklik yaptı. İşte ayrıntılar.

WhatsApp’a yasal isim zorunluluğu geliyor

Mesajlaşma platformu WhatsApp, 2020 yılından beri doğrudan para gönderim özelliğini sunuyor. Sadece Hindistan ile sınırlı kalan bu özellik için yeni bir detay daha eklendi. Platform üzerinden para aktarımı yapan kişilerin güvenliğini korumak için artık yasal isim zorunluluğu geldi. Dolandırıcılara engel olmak için atılan bu adım doğrultusunda artık belirlenen ismin banka hesabında kayıtlı olan bilgiyle aynı olması zorunlu olacak. İsimlendirme konusunda 25 karaktere kadar herhangi bir şey yazabiliyorsunuz. Bu durum artık Hindistan için yasal bir süreç haline geldi. Para aktarım özelliği Türkiye’de kullanılmadığı için bu yasal zorunluluk Türkiye’yi kapsamıyor.

WhatsApp’a sohbet filtreleme özelliği geliyor

Mobil uygulamanın bugün konuşulan bir diğer özelliği de mesaj filtrelemeleri ile ilgili. Sadece Business hesaplarında geçerli olan özellik, WABetaInfo’nun açıklamasına göre yakında kişisel hesaplar için de geçerli olacak. Özellik tam olarak şunu sunuyor. Mesajlaşma ekranında yer alan karışıklığın giderilmesi için mesajları filtreleyebiliyor ve toplu olarak inceleyebiliyorsunuz.WABetaInfo’ya göre yeni özellik ilerleyen güncellemelerde kullanıcılara sunulacak. Özellik ile ilgili bir de ekran görüntüsü yer alıyor.

Whatsapp mesaj filtreleme

İki farklı özellik haberi ile gündeme gelen WhatsApp, çalışmalarına devam ediyor. Her geçen gün yeni bir özellik kullanan platform en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak geçiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz