Whatsapp’a IP adresi saklama geliyor

0
69 Okunma

WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini korumak için yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik, aramalarda IP adresini gizlemenize olanak tanıyacak. Birinin IP adresini bilmek, konumu ve internet servis sağlayıcısı gibi birçok kişisel bilgiyi açığa çıkarabilir.

Whatsapp

Gizliliğini korumak isteyenler için beklenen bir özellik

WhatsApp şu anda aramaları ya kendi sunucuları üzerinden ya da ağ koşullarına bağlı olarak aradığınız kişiyle doğrudan bir bağlantı kurarak iletiyor. Kişilerarası aramalar genellikle daha iyi ses kalitesi sağlar, ancak her iki cihazın da birbirlerinin IP adreslerini bilmesini gerektirir.

Ancak “Aramalarda IP adresini koru” olarak bilinen yeni özellik açıldığında, ses kalitesinde hafif bir düşüş olsa bile, WhatsApp kişilerarası bağlantı kurmak yerine aramalarınızı kendi sunucuları üzerinden aktaracak. Şirket, WhatsApp’ın sunucuları üzerinden geçse bile tüm aramaların uçtan uca şifreli kalmaya devam edeceğini söyledi.

Bu özellik, WhatsApp’ın gizlilik konusundaki çabalarının bir parçası. Şirket, son birkaç aydır daha fazla gizlilik özelliği ekliyor. Haziran ayında şirket, insanların bilinmeyen arayanları otomatik olarak susturmasına izin veren bir özellik ekledi. Ayrıca, kullanıcıların uygulamada tek bir yerden bir dizi gizlilik ayarını yapmalarına olanak tanıyan bir “Gizlilik Kontrolü” bölümünü tanıttı ve bu yılın başlarında, insanların belirli sohbetleri parmak izi veya yüz tanıma ile kilitlemelerine olanak tanıyan bir özelliği uygulamaya kattı.

Yeni özellik, WhatsApp’ın Android ve iOS sürümlerinde kullanıma sunuluyor. Ayarlar > Gizlilik > WhatsApp Aramalar bölümünden etkinleştirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz