WhatsApp’a yanlışlıkla silinen mesajlar için “Geri adım” şansı geliyor

0
152 Okunma

WhatsApp son günlerde yeni özellik haberleri ile gündemden hiç düşmüyor. Kullanımı ilk güne göre çok fazla gelişen mesajlaşma uygulaması; yine kullanıcılara kulak verdi yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte yanlışlıkla silinen mesajlar için geliştirilen çözüm.

WhatsApp “Mesaj düzenleme” özelliği için düğmeye bastı

Silinen mesajlar ‘geri al’ butonu ile yeniden yüklenecek

WhatsApp geçtiğimiz yıl kullanıcılarına yeni bir özellik sundu. Bu özelliğe göre hatalı bir mesaj attığınızda karşı taraf görmeden silmeniz mümkün oluyordu. Sınırlı bir süre aralığında gerçekleştireceğiniz bu işlem için iki farklı seçenek yer alıyor. İlgili mesaja basılı tuttuktan sonra karşınıza çıkan “Sil” komutu “Benden Sil” ve “Herkesten Sil” olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip. Karşı taraftan mesajı silmek isteyen kişiler zaman zaman yanlışlıkla “Benden Sil” seçeneğine tıklıyor. Bu süreçten sonra mesajı tekrar göremediğiniz için karşı taraftan mesajı gizlemeniz imkansız oluyordu. Sorunun sık yaşanması Twitter’da da konu olduktan sonra WhatsApp bu geri bildirimlere sessiz kalmadı. Platform silinen mesajlar için “Mesaj silmeyi geri al” seçeneğini geliştiriyor. Bir ekran fotoğrafıyla da desteklenen bu gelişme sonuçlandığında mesajlarınızı sildikten sonra geri adım atma seçeneğiniz olacak.

silinen mesajlar Whatsapp

Yukarıda da göründüğü gibi herhangi bir mesajı yanlışlıkla sildiğinizde geri adım atmak için şansınız olacak. Şimdilik özellik ile ilgili bir detay verilmedi. Geliştirme aşamasında ki bu özelliğin sonuçlanması ile beta sürümlerine sunulacak. WhatsApp aynı anda birçok özelliğin gelişim ve test aşamalarını sürdürüyor. Siz de bu özellikleri ilk deneyimleyen kişi olmak için Beta sürümlerini kullanabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz