X’te yazmak ücretli olacak!

0
167 Okunma
X

Haftalardır süren dedikoduların ardından X, yeni bir abonelik modelini test etmeye başladığını duyurdu. Şirket, şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler’de denenen Not A Bot adlı abonelikle ilgili detayları paylaştı. Bu yeni model, kullanıcıların gönderi yapabilmek için yılda 1 ABD dolarına eşdeğer bir ödeme yapmalarını gerektiriyor.

X

Ayrıca, X yanlış bilgi akışını önlemek adına kitle kaynaklı doğruluk kontrol aracında önemli değişikliklere gittiğini duyurdu. Artık gönüllü katılımcıların yazdıkları her topluluk notuna kaynak eklemeleri zorunlu hale getirildi. Bu önlemler, Avrupa Birliği yetkililerinin endişelerini dile getirmelerine neden olan video oyunu görüntülerinin yanlış bir şekilde çatışma sahnelerini tasvir ettiği iddiaları üzerine geldi.

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından, şimdi adı X olan şirket, son dakika haber olaylarıyla ilgili saygın bilgileri derlemekten sorumlu ekiplerde kesintiye gitti. Ayrıca, yanlış bilgi raporlama araçlarını kaldırdı ve güvenlik ekibi personelini azalttı. X’in iletilerin kalitesini artırma amacına hizmet eden bu bağlantılı kaynak gerekliliği, ancak atıfta bulunulabilecek kaynak türleri hakkında net bir kılavuz olmaması nedeniyle belirsizliğini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz