Xiaomi Mi Band 7 vs Mi Band 6 karşılaştırma

0
323 Okunma
xiaomi-mi-band-7-vs-mi-band-6-karsilastirma

Mi Band 7 ve Mi Band 6 arasındaki çarpıcı fark, boyuttur.Fiyat performans olarak oldukça sevilen iki bileklik olan Xiaomi Mi Band 7 vs Mi Band 6 karşılaştırma içeriği ile sizlerleyiz. Hazırsanız hadi başlayalım.

Xiaomi Mi Band 7 vs Mi Band 6

Xiaomi’nin Mi Band 7’si, inanılmaz derecede popüler fitness takipçileri serisinin en yeni modeli , ancak Mi Band 6’dan ne farkı var? Xiaomi’nin sağlık ve fitness portföyü, yalnızca fitness takipçilerini ve akıllı saatleri değil, aynı zamanda akıllı tartıları ve koşu bantlarını da içerir. Ancak, bu ürünlerin tümü Xiaomi’nin kendisi tarafından üretilmemiştir. Birçoğu ekosistemi altındaki şirketler tarafından yapılır.

Mi Band 7’nin arkasındaki şirketin kim olduğu henüz bilinmemekle birlikte, önceki Mi Band fitness takip cihazları Amazfit markasının da arkasındaki şirket olan Zepp (eski adıyla Huami) tarafından üretilmiştir. Bazen Zepp, Mi Smart Band 5 ile neredeyse aynı görünümü paylaşan Amazfit Band 5 gibi Xiaomi’nin fitness takipçilerinin tasarımını  kendi fitness takipçileri için kullanır.

xiaomi-mi-band-7-vs-mi-band-6-karsilastirma-1

Yeni Mi Band 7, polikarbonat bir kasaya oturan hap şeklindeki bir ekrana sahip olarak selefinin tasarımını büyük ölçüde koruyor. Renkli kayışlar TPU’dan yapılmıştır ve toka bir alüminyum alaşımdır. Hem Mi Band 7 hem de Mi Band 6, 5 ATM su geçirmezlik derecesine sahiptir ve bu, yüzme egzersizlerini de takip edebildikleri için şaşırtıcı değildir. Mi Band 6 altı renkte sunulurken Mi Band 7, ikisi özel kamuflaj ve karanlıkta parlayan iki yansıtıcı seçeneği içeren 10 renk seçeneğiyle sunulur.

Xiaomi, yeni modelin AMOLED ekranını 1,56 inçten 1,62 inç’e yükseltti. Çözünürlük de artırıldı, ancak yine de aynı 326 ÜFE’ye sahip. Ayrıca parlaklıkta 450 nit’ten 500 nit’e çıkar. Bununla birlikte, serinin hayranlarını heyecanlandırması gereken en büyük yükseltme, AOD (Always-on Display) desteğidir . Aralarından seçim yapabileceğiniz 100’den fazla saat yüzü var, Mi Band 6’nın 60’tan fazla yüzü var.

xiaomi-mi-band-7-vs-mi-band-6-karsilastirma-2

Her iki kondisyon takipçisi de 7/24 kalp atış hızı ölçümü ve kan oksijen doygunluğu ölçümü desteğine sahipken, Xiaomi Mi Band 7’nin gelişmiş bir sensöre sahip olduğunu söylüyor. Yeni kondisyon takipçisi ayrıca, kandaki oksijen seviyesi 90’ın altına düştüğünde kullanıcıları titreşim yoluyla uyarma özelliğine de kavuştu. Desteklenen egzersizler de Mi Band 6’da sadece 30’dan yeni kondisyon takipçisinde 120’ye çıktı. Mi Band 7 artık Bluetooth 5.2 (BLE) ile geliyor ve bu daha iyi bağlantıyla sonuçlanmalı. Xiaomi, Android işletim sistemi gereksinimini Android 5.0’dan Android 6.0’a yükseltti , ancak Apple cihaz desteği gereksinimini iOS 10.0’da tutuyor.

Mi Band 7’nin artık daha büyük bir pil kapasitesine sahip olması şaşırtıcı değil; Mi Band 6’nın 125 mAh pilinden 180 mAh. Bu, normal modda 15 gün ve yoğun kullanım modunda 9 güne kadar kullanım anlamına geliyor. Buna karşılık Mi Band 6, normal modda 14 güne, yoğun kullanım modunda 5 güne kadar dayandı. Bununla birlikte, her iki kondisyon takipçisi de Garmin Vivosmart 5’in 7 günlük pil ömrünü aşıyor . Neyse ki, manyetik şarj cihazı değişmemiş gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz