Xiaomi Türkiye fabrikası üretime başladı

0
132 Okunma

Dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Xiaomi, Türkiye’deki akıllı telefon üretimine bugün itibarıyla başladı. Xiaomi’nin Salcomp ortaklığı ile İstanbul’da kurduğu fabrikanın açılışına; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan video mesaj ile katıldı. İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mesaj

Fabrikanın açılış törenine; Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ile üretim tesisinin kuruluş ve işletmesinde Xiaomi’nin ortağı olan Salcomp’un Avrupa Direktörü David Chang gibi üst düzey isimler katıldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen açılış töreni hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

“Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, Xiaomi ve Salcomp ortaklığında kurulan üretim tesisinin şirketiniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün dünya devlerinin yatırımlarında ülkemizi tercih etmesinin gerisinde, Türkiye’nin girişimci dostu yatırım ikliminin önemli payı bulunuyor. Ayrıca ülkemiz, dinamik ve nitelikli iş gücü, geniş iç ve bölgesel pazarlara ulaşım imkanı, stratejik konumu ve yaygın teşvik sistemi ile uluslararası yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunuyor.”

Edinilen bilgilere göre İstanbul Avcılar’da kurulan üretim tesisi, yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak. Ayrıca Xiaomi’nin Salcomp ile üretim yaptığı 4’üncü fabrika yaklaşık 2.000 kişiye istihdam sağlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz