Yabancı dil uygulama önerileri!

0
137 Okunma

Yabancı dil öğrenmek süreklilik isteyen bir iştir. Öğrenmek istediğiniz dili günlük yaşamınızda da sıklıkla kullandığınızda akıcı konuşma pratiği yapmış olursunuz. Doğal olarak karşı tarafın söylediğini anlama ve yanıt verme becerisi gelişir. Peki yabancı dil öğrenmek için hangi dil uygulamalarını kullanmalıyız? 

Yabancı dil uygulama önerileri

Teknolojinin gelişimi her alanda bize yardımcı oluyor. Bu kolaylıklardan biri de mobil uygulamalar. Yabancı dil uygulamaları günlük dil pratiği yapmamızı sağlar. Hatta bazı uygulamalar o dili anadil seviyesinde konuşan kişiler ile pratik yapmamızı sağlıyor. Peki bu uygulamalar neler? 

Listelediğimiz uygulamaların web sitelerine ulaşmak için isimlerine dokunmanız yeterli.

Cambly

Cambly uygulaması Dünya genelinde oldukça popüler. Uygulama ile öğrenmek istediğiniz dili anadil olarak konuşan kişiler ile görüşebiliyorsunuz. Bu özellik ile dinleme ve konuşma pratiği elde etmiş oluyorsunuz.

Busuu

Busuu uygulamasında başlangıç seviyeden ileri seviyeye kadar birçok ders yer alıyor. Uygulama ile kelimelerin teleffuzunu öğrenmek mümkün.

HelloTalk

Uygulama ile öğrenmek istediğiniz dili konuşan kişiler ile mesajlaşabilirsiniz. Mesajlaşma sırasında otomatik dil çeviri gibi imkanlar da mevcut. Bu özellik ile yazma özelliği de gelişecektir.

LinguaLeo

Uygulama içerisinde çeşitli dersler yer alıyor. Uygulama içerisindeki seviye belirleme sınavı ile düzeyinize göre dil öğrenim programı hazırlanır. Bu uygulama ile okuma, dinleme ve gramer gibi konularda alıştırma yapılabilir.

Voscreen

Bu uygulama ile anlama pratiği yapılabilir. Uygulama dizi-film ve animasyonlardan kesitler sunarak cümle anlamlarını soruyor. Alt yazı seçeneği de mevcut. Bu şekilde dil anlama pratiği yapmak mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz