Yakında TikTok aracılığı ile işe alım süreci başlıyor

0
361 Okunma

Sosyal medya platformu TikTok, bu kez çok farklı bir özellik üzerinde çalışıyor. Platform, kullanıcıların iş bulabilme süreçlerini hızlandırmak için işe alım özelliği üzerinde çalışmalara başladı. Test aşamasında olan bu özellik ile CV dönemi son bulabilir.

TikTok işe alım süreci üzerinde çalışmalara başladı

tiktok

Uygulama kullanım amacı olarak kısa videolar üzerinden etkileşim sağlıyor. Fakat firma çok farklı bir konuya daha el attı. Uygulama yeni özellik ile işe alım süreçlerinde etkin rol oynayacak. Henüz test aşamasında olan ve çalışmaları süren bu özellik; kullanıcı profillerine özgeçmiş videoları eklemelerine imkan tanıyor. Bu sayede iş ararken platformdan faydalanabileceksiniz. Bu özellik ile TikTok uygulaması sadece eğlence merkezi olmaktan çıkacak. Aslında benzer sistem hazır kariyer sitelerinde ve LinkedIn gibi iş ağı platformlarında kullanılıyor. Fakat TikTok konuya bir yenilik getirerek yazılı bilgiler yerine özgeçmiş videoları koymayı hedefliyor. Fakat bu özellik uygulamanın kendisinde yer almayacak. Firma bu yeni özellik için bir web sitesi üzerinden hizmet vermeyi planlıyor.

Instagram’a hitap özelliği geldi!

Bir hayli aktif kullanıcı sayına sahip uygulama ile hem iş verenlerin hem de işe girmek isteyenlerin daha hızlı etkileşime geçmesi bekleniyor. Üstelik sadece yazılı kaynaklar yerine iş arayan kişilerin video karşısında kendisini daha doğru ifade edeceği düşünülüyor.

Pembe Teknoloji TikTok hesabını takip ediyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz