Yapay zeka şimdi de aksesuar oldu

0
1.088 Okunma
Aİ Pin

Yapay zeka teknolojisinin ve modanın muhteşem bir buluşması olarak öne çıkan Ai Pin, Humane tarafından Paris Moda Haftası’nda şıklığı ve yenilikçiliğiyle tanıtıldı. Humane, eski Apple yöneticileri tarafından kurulan bir girişim ve giyilebilir teknoloji dünyasına heyecan getirmeyi hedefliyor.

Aİ Pin

Aksesuar olarak yapay zeka

Ai Pin, giyilebilir yapay zeka kategorisinde öne çıkan bir cihaz olarak öne çıkıyor. Qualcomm Snapdragon platformuyla güçlendirilen bu asistan, bağımsız bir cihaz olması ve özel olarak inşa edilen yazılım platformuyla dikkat çekiyor. Cihaz, bir kamera, hoparlör ve akıllı telefon ekranını andıran bir mini projektörle donatılmış durumda.

Gelişmiş yapay zeka teknolojisi, cihazın kullanıcılara sesli komutları algılamasını sağlıyor. Ai Pin’in “her zaman açık” dinleme özelliğine sahip olmamasıyla gizlilik ön planda tutulmuş. Bu özelliği sayesinde, kullanıcılar sadece istedikleri zaman cihaza komut verebiliyorlar.

Ünlü model Naomi Campbell’ın 9 Kasım’da cihaz tanıtılmadan önce cihazı giyen ilk kişi olması, Ai Pin’in modayla nasıl bütünleşebileceğini gösteriyor. Yapay zekayla modayı buluşturmak isteyen Humane, cihazın şıklığını vurgulayarak, tasarımını Paris Moda Haftası’nda sergilemeye karar verdi. Cihaz, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Imran Chaudhri’nin yönettiği bir Ted Talk’ta cihazın özellikleri sergilendi. Telefon görüşmeleri yapabilme, bilimkurgu benzeri özellikler ve sesli çeviri gibi yetenekleri, Ai Pin’in sunduğu geniş yelpazeyi gösteriyor. Ancak, yapay zeka içeren cihazın internet bağlantısı gibi teknik detaylar henüz tam olarak açıklığa kavuşmuş değil.

Paris Moda Haftası’nda tam tanıtılacak olan Ai Pin, giyilebilir teknoloji dünyasına yeni bir perspektif kazandıracak gibi görünüyor. 9 Kasım’da yapılacak lansman, yapay zekalı cihazın tam potansiyelini ortaya koyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz