Yapay zeka bu kez de mahkeme salonlarında!

0
66 Okunma

Yapay zeka teknolojisi artık hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Evde, arabada, sınavlarda, insanlar çoğunlukla yapay zekayı kullanmaya başladı. Ortaya çıkan bazı haberlere göre artık yapay zekadan mahkeme salonlarında da faydalanılacak. Peki nasıl? ChatGPT kullanılan davalar ne kadar doğru olacak? İşte haber hakkında tüm detaylar…

Yapay zeka mahkemelerde nasıl kullanılacak?

Yapay zeka teknolojisi  gün geçtikçe hayatımızın her alanında kullandığımız vazgeçilmez bir parçamız haline geliyor. Söylenen bazı haberlere göre yapay zeka teknolojisi artık mahkemelerde de kullanılmaya başlanacak. Peki yargı, yapay zekayı nerede ve nasıl kullanacak?

Birleşik Krallık, yeni çıkan bir kararla mahkemelerde yargıçlarına yasal kararlarında ChatGPT yapay zeka teknolojisi kullanımına izin verdi. Bununla birlikte yakın zamanda yapılacak olan mahkemelerde sanıkların kaderi, yapay zekanın ellerinde olmuş olacak. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık Adli Ofisi, yargıda bulunan yargıçların ChatGPT yapay zeka teknolojisini yasal kararlar yazması ve diğer farklı görevlerde kullanılmaları için bir kılavuz yayınladı.

Birleşik Krallık Adli Ofisi yapay zeka kullanımı ile ilgili yakın zamanda bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre toplum genelinde yapay zeka yaygınlaşmış durumda. ” Bu rehber yargının yapay zeka ile olan etkileşimleriniz desteklemek için önerilen gelecekteki çalışmalar paketinin ilk adımı” sözleri de açıklama içinde yer almakta.

Geçtiğimiz günlerde ABD’ de bir olay yaşandı. Olaya göre New York’ta bulunan iki avukat ChatGPT tarafından yazılan ve içince birçok sahte alıntılar bulunan yasal belgeleri ibraz etti. Ardından avukatlara 5 bin dolar para cezası kesildi. Çünkü yayınlanan kılavuzda belirtilenlere göre yargıçların insanlar hakkında bir karar almadan önce bu kararın doğrulanması gerektiği belirtiliyor.

HANGİSİ DAHA İYİ? COPİLOT MU CHATGPT Mİ?

Tüm bu sonuçlara bakıldığında ChatGPT’nin mahkemelerde vereceği kararların doğruluğu biraz merak konusu. Peki siz bu yapay zeka teknolojisinin mahkemelerde, davalarda kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz