Yapay Zeka bunu da yaptı! Ünlülerin gerçek yüzleri ortaya çıktı!

0
382 Okunma

Sosyal medyada yaratılan güzellik algısı gün geçtikçe büyüyor. Ünlülerin Instagram’ında yarattığı mükemmel ve kusursuz yüz, herkesin hayal ettiği şey olmaya başladı. Fakat bu paylaşımlar kimi zaman ağır fotomontaja sahip olduğu için internette alay konusu da olmadı değil.

Within isimli bir sağlık kuruluşu Adobe ortaklığında bir proje gerçekleşti. Farkındalık amacı taşıyan bu projede, ünlülerin fotoğraflarındaki montajlar tek tek yapay zeka sayesinde gün yüzüne çıkıyor. Bu durum her ne kadar ünlüleri üzecek olsa da ortada belli bir amaç var; farkındalık.

Farkındalık için harekete geçtiler!

Özgüven eksikliği, psikolojik sorunları olan bireylerin ve ergenlik döneminden geçen gençlerin yanında olmak isteyen Within isimli firma bir çalışma başlattı. Proje kapsamında, ünlülerin internette veya dergilerde göründükleri kadar fit olmadıklarını ispatlamak için istedi. Böylelikle Adobe ile işbirliğine girdi ve güzel sonuçlar elde etti.

Within ve Adobe, Photoshop’da montaj işlemleri için kullanılan FAL Detector isimli bir yapay zekâ modeli geliştirdi. Photoshop’un kendi veri bankası sayesinde eğitilen yapay zekâ aracı, fotoğraftaki Face-Aware Liquify” ve “Liquify özelliklerini tespit ediyor. Böylelikle magazin dergilerindeki montajlanan alanları bulup bu işlemleri temizleyerek fotoğrafların orijinal halini ortaya çıkarabiliyor.

Proje kapsamında ilk olarak herkesin tanıdığı ve sevdiği Jennifer Aniston ve Angelina Jolie’nin fotoğrafları incelendi. Yapay zekâ, pek çok fotoğrafta oynama buldu. Yanak, elmacık kemikleri, göz altları, gıdı, çene ve ağız çevresinde fotomontaj yapıldığını tespit etti.

Son olarak Winhin ise yaptığı açıklamada fotomontajın gereksiz olduğunu ve her insanın doğal şekliyle güzel olduğunu hatırlattı. “Yeterince güzel olmadığını” düşünen insanların haksız olduğunu belirtti.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz