Yapay zeka, mutfaklara ses ve beyin verecek!

0
195 Okunma

Elektrikli ev aletleri ile mutfakta harcanan zaman bundan 10 yıl önceye kadar önemli bir ölçüde azaldı. Ancak, teknoloji bu süreyi daha da kısaltmak için çalışıyor. Yakın zamanda düzenlenen Future Kitchen isimli panelde, geleceğin mutfaklarının neye benzeyeceğinin projeksiyonu çizildi. Yapay zeka mutfak deneyimini değiştiriyor.

Günümüzde mutfakta ses kontrolü artık daha fazla ürünü birbirine bağlıyor. Ancak, mutfak deneyimi bununla sınırlı kalmayacak. Panele katılanlar, mutfakların ilerleyen yıllarda yapay zeka sayesinde ses ve beyne sahip olacağı konusunda hemfikir.

Evde birden fazla yardımcı olacak!

Yapay zeka ile birlikte mutfak aletlerine ses ve beyin kazandırdıklarını söyleyen Electrolux yöneticisi David Cronström, henüz yolun başında olduklarının da altını çizdi. Cronström, Google ile olan ortaklıklarını hatırlattı ve akıllı fırınlarını Google desteği ile geliştirdiklerini söyledi.

Tüketicilerin yemek pişirme serüvenlerine rehberlik etmek için kolları sıvayan Electrolux, tüketicilerin etkileşimlerini daha sezgisel hale getirmek için ses ve akıllı fırınlarda temel işlevsellik üzerinde yaptığı çalışmalarını sürdürüyor.

Yapay zeka sayesinde mutfak aletleri birçok konu ile ilgili fikir sahibi olacak. Kullanıcılar böylece evlerinde bir ya da birde fazla yardımcı ile birlikte yaşamaya başlayacak. Geleceğin akıllı evlerini inşa etmek için mutfaklar önemli bir yer olmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz