Yapay zeka tüp bebek tedavisi için kullanılacak!

0
173 Okunma
Tüp bebek tedavisi

Çocuk sahibi olamayan aileler için kullanılan tedavi yöntemlerinin başında tüp bebek tedavisi geliyor. Başarılı sonuç alabilen çiftler olmasına rağmen henüz bu tedavinin başarı oranı yüzde 22-30 arasında seyrediyor. Hemen hemen hayatımızın her yerinde kullanılan yapay zeka teknolojileri artık tüp bebek tedavilerinde de kullanılacak. Başarı oranı yüzde 50’ye kadar çıkaracak bu teknoloji sayesinde daha fazla aile çocuk sahibi olabilecek.

Tüp bebek tedavisi düşünenler için yeni umut yapay zeka

Tüp bebek tedavisi

Türkiye uzun yıllardır Smart PGD adı verilen bir teknoloji ile tedavileri yürütüyor. Yapay zeka ile desteklenen yeni tedavi yönteminde kullanılan bu teknolojiyle hemen hemen aynı yolları izliyor. İsrailli kadın girişimci Embryonics, doğru embriyo seçimi ihtimalini daha da yükseltmek için yapay zeka kullanmaya başardı. Tüp bebek tedavisi yöntemlerinde kullanılan mantığı daha doğru programlayabilen Embryonics, sağlıklı yumurtalama ihtimalini de arttırıyor.

Bulduğu yöntemi 20-40 yaş arası 11 kadının katıldığı tedavide deneyen girişimci kadın, 6 kişi üzerinde başarılı sonuç elde etmeyi başardı. Diğer 5 kişi için henüz testler sonuçları açıklanmadı. Oldukça iyi bir sonuç olan yüzde 50, başarı yüzdesi olarak kabul edildi. Peki “Doğru embriyo seçimi nasıl yapılıyor?” Kullanılan yapay zeka sayesinde gelişmekte olan embriyoların 8 bin 789 kere hızlandırılmış videosunu analiz ediyor. Analiz sonucuna göre sağlıklı embriyolar üzerinden seçim yapılarak döllenme işleminin başarı yüzdesi arttırılmış oluyor.

Henüz test aşamaları devam eden yeni yöntem yeterince hasta üzerinde denendikten sonra kullanılmaya başlanacak. Tüp bebek tedavisi için kullanılan Smart PGD yönteminden daha gelişmiş ve yapay zeka kullanan bu yeni yöntem ile çocuk sahibi olmak isteyen kişiler daha büyük oranla hayallerine kavuşabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz