Yapay zekalı robot spiker yayında!

1
520 Okunma
yapay zeka

Çin’in Güney bölgesinde yer alan Guangşi Cuank Özerk Bölgesi bir ilke imza atarak yerel bir televizyon kanalında yapay zekalı bir robot spikerliğinde bir programa başlayacağını bildirdi.

Başkent Nanning’de yayın yapmakta olan Nanning TV, 29 kilogram ağırlığında ve 1,21 metre uzunluğunda olan robotun, 6 Haziran’da haber aplikasyonları ve haber kanalında ilk prograrımını gerçekleştireceği ve izleyenlerin karşısına çıkacağı duyuruldu.

yapay zeka

“Süper Küçük Beyaz” anlamına gelen “Çao Ning Şiaobay” adına sahip olan yapay zekalı spiker, yeni medya temalı bir programı sunacak. Konuşma ve dans edebilme yetilerine sahip olan robot, dört saatlik şarj ile 12 saate kadar çalışabilmekte.

Geçen temmuz ayında Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan rapora göre yapay zeka endüstrisi kalkınma açısından yeni itici güç olarak gösteriliyor. Rapora göre 2020 yılına kadar Çin’in önemli bir inovasyon merkezi olması ve 2030 itibari ile de bu alanda dünyanın lideri konumunda olması hedefleniyor.

1 Yorum

  1. Bayanlar; şu domain’inizi kısaltın! Pemtek.com bitti. Gövde metni karakterlerinizi de bir punto daha büyütün! Türk Kızları’na canım feda olsun! Öpüyorum…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz