Kadına Şiddete Sokaktan Çözüm

0
240 Okunma

Meksika kaynaklı bir teknoloji şirketi sokaklarda yaşanan kadına yönelik şiddete karşı dur demek adına muhteşem bir buton geliştirdi.

Tracking De Mexica isimli teknoloji şirketi, geliştirdikleri bir buton sayesinde sokakta oluşabilecek herhangi bir tehlike anında, yardım bekleyen insanın butona dokunmasıyla  etraftaki tüm arabaların alarm sistemi devreye giriyor.
Butona basıldığı anda 24 metre alanı içinde olan tüm arabaların alarm sistemi devreye giriyor aynı zamanda bu sistemin devreye girmesi asla aracınıza zarar vermiyor veya genel sistemini bozmuyor.

Sokakta park etmiş durumdaki otomobilleri kadınlar için bir güvenlik ağına çeviren sistem, bu sayede bir kadının tehlike sezdiği anda kolaylıkla yardım isteyebilmesini ve tehlikeyi uzaklaştırabilmesini sağlıyor. Cihaz, tek başına çalıştığından otomobilin iç aksamlarını hiçbir şekilde etkilemiyor. Sadece var olan bir özelliği, hayat kurtarmak için ihtiyaç anında devreye sokuyor.

Meksika ülke olarak, kadına karşı şiddette dünyanın en yüksek oranına sahip ülkesi. Her 24 saat içerisinde kadına yönelik 81 suç işleniyor. Kapkaç, pedofili, tecavüz, cinayet, saldırı, insan kaçakçılığı, kaçırma… Bunların ise sadece %6’sı otoritelere bildiriliyor. Bu acı tablonun gün yüzüne çıkmamasından rahatsız olan da çok. Bunlardan biri de Meksika’nın en büyük otomobil güvenlik teknolojileri firması olan Tracking Systems de Mexico. Markanın bu konuyla ilgili geliştirdiği “StreetGuard” projesi otomobil alarmlarını kullanarak hem soruna pratik bir çözüm getiriyor, hem de konuyu gündeme taşıyor.

Kampanya filmi, “StreetGuard” sisteminin nasıl çalıştığını detaylarıyla açıklıyor. Sorunun ve çözümünün hep sokaklarda olduğunu vurgulayan film; en sonunda bunu görebileceğimizi vurguluyor. Önemli bir sorun için önemli ve etkili bir çözüm sunan proje; başarıya ulaşınca Meksika hükümeti bunu başka şehirlerde de devreye almak için çalışmalara başlamış bile.

Tehlike buton’nun tanıtım videosu aşağıdaki linkte bulunmakta.
İyi seyirler

Kaynak Video: Vimeo

Video için buraya tıklayınız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz